paper_doll Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 J. otoczenie warszawy burzy się z uwagi na okoliczności łagodzące dla gwałciciela suchej pochwy starej angielki. chmury deszczowe zbierają urodzaj słów stołecznych partii kobiet i mężczyzn pikietujących w przechodniów. minuty płyną szybciej niż godziny i dni stają się dłuższe; otwierają ociężałe powieki, wciąż szósta rano, noc. leżysz obok, mówisz przez sen o filmach, profesorze arturo. zmarł przy zjeździe, generał wyssał jego rdzeń mózgowy, płakałeś. zastanawiam się nad losami z puszki przy łóżku i wyborem mięsa na obiad. pamiętam codziennie o pocałunku na do widzenia, tak jakbyś miał odejść z kobietami, które cię kochają, tymi od poezji, fotografii i rysunków. jesień wykręca kolana. zostawiam cię dziś na chwilę i wracam myślami do babyshower koleżanek, kolejnych, zarażonych macierzyństwem. i myślę, kiedy to się skończy. a kiedy zacznie.
allena Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 bardzo lubię takie pisanie (chodzi o "rozciągłość)treść mi się podoba:) a.
kasiaballou Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Przeczytałam (wielokroć) z wielką przyjemnością. pozdrawiam kasia
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 - napisane tak wciągająco, że doprawdy... mimo iż upłynęła nie jedna chwila, czuję się jeszcze wciągnięty w opowieść z kobietą, porami roku, Warszawą -tyyyleeee teeegooo... ładnie. -pozdrawiam
Mr._Żubr Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Nic odkrywczego, ale - cholera - lubię ten styl. Tyle. Już tytuł sugerował mi kawał dobrego barbarzyństwa i nie zawiodłem się. Pozdrawiam
Trycjusz Rak Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zastanawiam się po co taki długi opis w pierwszej zwrotce, że niby ma wprowadzać w jakiś klimat? I co znaczy "stołecznych partii kobiet i mężczyzn pikietujących w przechodniów."? W wierszu tym chaos widzę, chaos. Pozdrawiam
nAzGuL22 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ta pierwsza strofka nie bardzo pasuje do reszty. Od drugiej zaczyna się naprawdę dobre pisanie. Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam podobne odczucia.
BARBARA_JANAS Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Bardzo niebezpieczne jest zastosowanie takiego stylu (prozatorskiego),łatwo zatracić poetyckość. Tobie się udało.Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 podoba mi sie takie właśnie pisanie ;) pozdrawiam
JacekSojan Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 upajasz się prowokacyjnymi zwrotami w rodzaju "suchej pochwy starej angielki" przekraczając próg liryzmu w stronę groteski nieco akademickiej, takiej popisowej, obliczonej na zrobienie wrażenia; i ono jest - na tyle mocne - że cały liryzm egzystencjalny rozpływa się jak mgła przy takim dowcipie; zatem - byłby to błąd proporcji; poza tym - czytało się, dobrze czytało... :) J.S
Cecherz Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 wiersz powinien być jak dobra reklama dla widza ! ten mnie znudził. za długi nie chciało mi się rozumieć pozdr. ;)
teraa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 mmm dawno cie nie czytałem. gdzieś ty była?
paper_doll Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. senk ju senk ju senk ju senk ju że pewnie niby tak nie wiem co znaczy to pytanie senk ju senk ju senk ju Mam podobne odczucia. senk ju to dobrze, czy źle? senk ju DżejEs, przesadzasz ;) senk ju rozumiem niemożność rozumienia, ale to tylko dlatego, że jest Szanowny widzem, a nie czytelnikiem :) senk ju tu, tam i ówdzie. z mężem zwiedzałam portale różne różniste. pozdro p.
Rekomendowane odpowiedzi