Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 9 godzin temu Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu drzwi były uchylone jakby wyszedł tylko na chwilę sprawdzić, czy kwitną już jabłonie na stole herbata wystygła z pierścieniem cienia wokół kubka jak obrączka, którą czas włożył mu na palec w radiu ktoś mówił o pogodzie i nikt nie miał serca ściszyć głosu bo może chciał jeszcze posłuchać buty stały równo przy ścianie czekając cierpliwie aż ktoś ogłosi koniec warty w słoiku z wodą pływała gałązka mięty ta sama, której nigdy nie zerwał na parapecie leżał jego cień złożony starannie jak niedzielna koszula a kiedy wiatr poruszył firanką na chwilę wydawało się, że wrócił - cichszy i jaśniejszy 16
Lenore Grey Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu @Berenika97 zachwycająca delikatność obrazów Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Berenika97 Opublikowano 8 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) @Lenore Grey Bardzo dziękuję! Często wychodzą mi bardziej brutalne, ale ten wiersz - tryptyk nie mogłam napisać inaczej. Edytowane 7 godzin temu przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 1
andrew Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu @Berenika97 ... przypomniał sobie... o Chrzcie On dał siłę obiecał być blisko wskazywać drogę spojrzał na dalekie wczoraj Ona w słońcu boso na łące nigdy nie zbłądzili nie zbłądzą znowu ... ... Pozdrawiam serdecznie Spokojnego dnia 1
Marek.zak1 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Niedopowiedzenia i subtelności, a każdy może sobie dopowiedzieć, co się wydarzyło. Autor już tylko może słuchać i czytać, zgadzać się, lub nie, nawet złościć, ale też powinien doceniać różnorodność myśli, zainspirowana tekstem. Ja na przykład widzą Jana, stojącego w słońcu, a jego cień na parapecie. Pozdrawiam serdecznie. M 1
Charismafilos Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) @Berenika97 ufam, że nasz aumowa leży gdzieś u Ciebie odłożona, nie za daleko w ad acta ;) Jakże bliska mi ta herbata... Edytowane 7 godzin temu przez Charismafilos (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Jurczyk Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @Berenika97 W Twoim wierszu każdy gest i przedmiot stają się nośnikami pamięci i spokoju (pogodzenia się z losem). Udało Ci się zamknąć w słowach proces znikania, który nie jest końcem, lecz cichą przemianą obecności w pamięć. Bardzo poruszające!!! Pozdrawiam 1
Berenika97 Opublikowano 7 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @andrew Bardzo dziękuję! Pięknie to ująłeś. Chrzest rzeczywiście jest takim punktem odniesienia - obietnicą, która trwa. Pozdrawiam. :) @Marek.zak1 Bardzo mi się podoba ta myśl - że wiersz zaczyna żyć swoim życiem w wyobraźni czytelnika. Twój obraz Jana ze światłem i cieniem jest piękny. I właśnie to jest fascynujące. Dziękuję za podzielenie się swoją interpretacją. Pozdrawiam serdecznie! @Charismafilos Bardzo dziękuję! Umowa leży - ja czekam na ..wenę! :) Pozdrawiam. @Łukasz Jurczyk Bardzo dziękuję! Piękny komentarz - bardzo przejmujące słowa. Pozdrawiam. :) @Posem @violetta @infelia Serdecznie dziękuję! Pozdrawiam. :)) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @Berenika97Mam wrażenie, że to kolejna fotografia z czasu tuż po odejściu - wszystko jeszcze trwa, jakby na kredyt. Autor wie, co pokazuje, a czytelnik musi to sobie sam namalować i zostać przy tym obrazie dłużej.
Amber Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @Berenika97 Przy dzisiejszej wrzawie najprostsze momenty życia mają efekt medytacji. Idąc śladem Jana, można zwolnić kroku i poczuć jego skromną obecność. Pozdrawiam serdecznie:)
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Jakbym czytała o... i smutno mi. Bardzo przejmująca impresja. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
huzarc Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Berenika97 Niezwykle esencjonalne, kipiące treścią i nastrojem obrazy. Pięknie napisana historia obecności, wbrew przemijaniu.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Witaj - super - zaciekawił i to bardzo - Pzdr.serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi