Ten utwór został doceniony przez użytkowników. GrumpyElf Opublikowano 21 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) chciałam poznać co boli bez patrzenia w oczy czekałam na koniec wielu nierównych walk uderzając w bramę pomiędzy niebem a ziemią pięściami silniejszych gdy drzewko szczęścia rozrosło się na dwa kierunki chwyciłam mocno korzenie by pragnienie bycia kimś innym nie uczyniło mnie bezdomną a one nie puściły póki nie dotrwam ostateczności Edytowane 21 Listopada 2022 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji) 18
staszeko Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wspaniałe — w pogoni za iluzorycznym szczęściem, tracimy siebie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3
Marek.zak1 Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 I słusznie, przed fundamentalną zmianą i zerwaniem się z korzeni, warto przemyśleć, co się stać może w tym gorszym przypadku. W biznesie analiza SWOT, czyli strengths, weaknesses, opportunities, threats przeważnie się nie myli. Pozdrawiam 2
NNN Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 @GrumpyElf lekka masakra jak po metamorfozie Sablewskiej. Chcemy Kalifornii i szlajania się po plażach. 1
Tectosmith Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy wierszyk. Wydaje mi się, że przyjemniej byłoby zamienić "puściły" na "puszczą". Pozdrawiam. 1
Krzysztof2022 Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 @GrumpyElf "pięściami silniejszych" jeszcze to "by pragnienie bycia kimś innym nie uczyniło mnie bezdomni .." skąd Ty to bierzesz?! Pozdr. p.s. podoba się 1
Nata_Kruk Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... piękna treść, wyraźna i... życiowa.!!! jw. banalik... słowo, dwa, mówi mi, że na inne kierunki.... osobiście wyjęłabym ten drobiazg z całości. Reszty nie ruszam... Zostawiam plusik i.. pozdrawiam. 1
Natuskaa Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 Zasadziłam w jednym dniu dwie małe sadzonki drzewka szczęścia... takie mikro, że wykałaczka je podpierała. Jedno żyło w dobrych warunkach: na stanowisku ciepłym i słonecznym, małego pomieszczenia. Drugie w zupełnie innym budynku, gdzie miało nierówny klimat, ciemnawo (bo silne słońce nigdy nie zaglądało), a pomieszczenie było przestronne. Zgadnij jak im się rośnie po przeszło roku... Pierwsze jest rozdwojone i ma gęsto ale małych liści, drugie jest pojedyncze, proste i ma rzadkie, ale ogromne liście. Ciekawe prawda? Odczułam potrzebę napisania tu tego... Pozdrawiam :) 2
iwonaroma Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 Bardzo starannie piszesz, nie ma zbędności. Super. 2
GrumpyElf Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 @Kapistrat Niewiadomski To najczęściej bardzo nieświadomy proces, niestety. Pozdrawiam :) @Marek.zak1 Dobre narzędzie. Stosuję SWOT w wyznaczaniu sobie celów, naprawdę pomaga. Fajnie, że wpadłeś. @NNN "My"? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie znam Sablewskiej, a co do Kalifornii - nie prowadzę tutaj bloga. Piona. @Tectosmith Dzięki za wizytę :) Zostawię jak jest, inaczej tryb warunkowy przepadnie. @Krzysztof2022 Życie to robi. Dzięki za czytanie. @Nata_Kruk Weszłam na org z zamiarem usunięcia tego słowa i ujrzałam Twój komentarz, Nata. Uśmiech. :) :) Pozdrawiam ciepło. @Natuskaa Bardzo ciekawe. Natura potrafi zrozumieć, gdzie ukierunkować wysiłek, by przetrwać. Nie traci czasu, tylko rzeźbi z tego, co dane. W dodatku wie, jak zabezpieczyć się na niepewną przyszłość. Tu gdzie mieszkam, z naszych polskich, doniczkowych drzewek szczęścia rosną potężne drzewa, nie przestały mnie zadziwiać. Serdeczności :) @iwonaroma Miło to usłyszeć od Ciebie :) Pozdrawiam. 2
Wiechu J. K. Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @GrumpyElf Świetne, przypomina mi to wygrażanie "niebiosom" w proteście: "ja tak nie chcę". a niebo i tak zrobi swoje... pozdrawiam cię 2
GrumpyElf Opublikowano 24 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 @WiechuJK Hej :) Bardzo udanie to zobrazowałeś, tak, właśnie ta proporcja i nastawienie. Serdecznie pozdrawiam.
kwintesencja Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 @GrumpyElf Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przeczytałam i długo musiałam nad tym pomyśleć, przypomniały mi się momenty mojej największej życiowej bezsilności, dobitnie zrozumiałam wtedy, że ta walka nigdy nie była wyrównana, że ode mnie zależy tylko, czy zaakceptuje to i będę żyć z tym co sobie sama zgotowałam, czy się poddam, co z kolei będzie stratą tylko dla mnie, ale człowiek musi poruszyć niebo i ziemie i nawalać tymi pięściami w mur (a później i samą głową) i dopiero zrozumie Cały tekst dobry, bardzo podoba mi się zwłaszcza "by pragnienie bycia kimś innym nie uczyniło mnie bezdomną" bardzo to trafione, mądre i przenikliwe, cieszę się, że było mi dane przeczytać ten tekst, pozdrawiam Cię 1
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @GrumpyElfWzajemnie i dziękuję za kolejny fajny wiersz. :-) 1
GrumpyElf Opublikowano 25 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2022 @kwintesencja Najgorsza jest bezsilność, a jednak, nawet wtedy trzeba manifestować swoje i walić pięściami, zgadzam się. Pozdrawiam ciepło i dziękuję za poczytanie. 1
Czarek Płatak Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2022 Jeden mądry gość powiedział kiedyś: wanting to be someone else is a waste of person you are ;] 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, ten fragment jest super. Idealnie domyka całość. 1
Rekomendowane odpowiedzi