Ten utwór został doceniony przez użytkowników. GrumpyElf Opublikowano 19 Marca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2022 Kaktus wzrasta impetem natury i z motywacji przodków. Słyszał, ze zadowala się tym co podane. W kolejce po spełnienie ustawia się ostatni. Gdy wyższa siła zawodzi, okrawa wyrazistość. Marszczy się w niedosycie i luzuje korzenie. Widział kwitnących braci. Bolało, że nie umiał się cieszyć. Odpycha naukę na błędach i podróż wgłąb kolczastej natury. Miał być niewymagający. Rozgląda się wokół - pustynia. Zapuszcza kolce, by odgrodzić się od światła. Podpatrzył to u róży, lecz nie dopytał o sedno. *Dziś mija rok odkąd bywam aktywnie na forum. Odświeżam Kaktusa i publikuję powyższy tekst ponownie z pobudek sentymentalnych. Pozdrawiam wszystkich spotkanych na drodze. 15 14
Marek.zak1 Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2022 Gratuluję rocznicy. Co do kaktusów i róż, kaktusy też potrafią zakwitnąć, nie wiem, czy wszystkie i jak często, ale widziałem i czytałem. Pozdrówki 1
Anna_Sendor Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetny fragment, poza tym wszystko, co napisałaś, zgadza się. I myślę, że interpretacja wychodzi poza świat flory. Ściskam. 1
A-typowa-b Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2022 @GrumpyElf ostatnie wersy mnie przekonały . Pozdrawiam 1
Leszczym Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2022 @GrumpyElf fajne i chyba kiedyś niedoczytałem ;)) 1
iwonaroma Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2022 To "Rozgląda się wokół -pustynia." jakże prosto, obrazowo i trafnie :) No i ostatni wers - cymesik. Całość - mądra obserwacja. Również zdrówka 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2022 Witam - ja również gratuluje - Pozdr. uśmiechem. 1
Pan Ropuch Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2022 @GrumpyElf Kaktus nic się nie zdążył postarzeć, a może wręcz nabrał jeszcze więcej animuszu i jak wino barwy, smaku i kolorytu... :) Pozdrawiam Elfiku Pan Ropuch 1
Wiechu J. K. Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2022 @GrumpyElf Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Czarek Płatak Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2022 Fajny Ci ten kaktus wyrósł. Fajnie, że jesteś z nami :)) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2022 Dziękuję. Pozdrawiam. Kaktus ? 1
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2022 @GrumpyElf Mój ulubiony, najbardziej ukochany wiersz, z którym chyba zawsze będziesz mi się kojarzyła <3 A z tym aktywnym bywaniem na forum to mocno naciągane - więcej Cię nie ma niż jesteś (ku mojej rozpaczy) ;]
GrumpyElf Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2022 @Michał_78 Zawsze mówiłam, że nie mam ręki do kwiatów, a teraz wiem, że nie dawałam im tyle siebie, ile potrzebują. Mam kilka kaktusów, które rosną już kilka lat i czuję się za nie odpowiedzialna - w przypadku moich dość częstych podróży, to rośliny idealne. Super hobby miałeś jako chłopiec.
Krzysztof2022 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2022 @GrumpyElf masz talent ...pisz Pozdr. 1
Rekomendowane odpowiedzi