Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Berenika97
Piękny wiersz, w którym zawarta jest zaskakująca, ale i piękna, platoniczna miłość... Dla kogoś kto nie stracił cennej rzeczy może wydawać się nieco zabawny, ale prawda jest taka, że człowiek przywiązuje się czasami do tzw. materii martwej (i robi sobie z niej np. talizmany).

Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński

Edytowane przez jjzielezinski (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Poet Ka

Bardzo dziękuję! 

Zaskoczyłam Ciebie, która ciągle zaskakuje swoją niezrównaną poezję!  Czuję się wyśmienicie! :)) 

Serdecznie pozdrawim. :) 

@Simon Tracy

Bardzo dziękuję! 

Ja na jakiś czas straciłam kontakt z osobami, które są dla mnie najważniejsze - nie wiedziałam, że to może być aż tak stresujące. 

Serdecznie pozdrawiam. :)

@jjzielezinski

Bardzo dziękuję! 

Ta miłość oczywiście nie jest do smartfona, tylko do tego, co w jego zawartości przypminało mi o moich bliskich.  A są to najczęściej najlepsze chwile w życiu. 

@andrew

Bardzo dziękuję! 

nie kocham się wcale w ekranie

ni w płytach co w środku migają

lecz cenię to sprytne działanie

gdy plany w porządku trzymają

kalendarz mi z głowy nie zniknie

przypomnień nie zgubię w przestrzeni

więc choć to nie miłość (to pewne)

praktyczność na co dzień się ceni

Opublikowano

@violetta

Bardzo dziękuję! 

Naprawdę trzy dni temu zgubiłam telefon, wczoraj, jak jechałam na zakupy - to miałam taką frustrację, że zaczęłam wymyślać - a jak samochód się zepsuje, a jak ktoś ze mną będzie się chciał skontaktować np. mama, bo coś się w domu wydarzy - nagle spadały na mnie wszystkie plagi a ja jestem bezradna, bo .... nie mam telefonu.  Naprawdę można zwariować.  Ale telefon się odnalazł - taki jeden łobuzek mi go zabarał. :)   Serdecznie pozdrawiam. :) 

@andrew

Też przeżyłam, mimo stresu. :) Ale jakiś wewnętrzny niepokój był. :) 

@Benjamin Artur @Whisper of loves rain @Posem

Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam. :) 

Opublikowano

Chyba każdy miał z tym problem, bo smartfon to nie tylko narzędzie, ale też kontakty,  zdjęcia bliskich, wspomnienia z odwiedzanych miejsc, korespondencja, notatki, jak napisałaś, myśli, słowa, sekrety, więc coś bardzo osobistego, więc zgubienie, czy dostanie się w obce ręce  powoduje niemały dyskomfort. Bardzo prawdziwe słowa i bliskie wielu. Pozdrawiam serdecznie. 

Opublikowano

@Marek.zak1

Bardzo dziękuję! 

Dokładnie też tak sądzę! A przez kilkanaście godzin odczułam to na własnej skórze. :) 

@wiedźma

To będzie Twój eksperyment, ciekawe, czy wytrzymasz przez cały dzień, że świadomością, że on tam jest. :) 

Moim udanym eksperymentem jest pozbycie się telewizji z domu. :)  Pozdrawiam. :) 

@Leszek Piotr Laskowski

Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam. :)