Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 2 godziny temu Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu W rubryce „zawód” wpisuję - gorączkowe ratowanie pasji, którą duszę w dłoniach. Nie znam zaklęć na sukces, moim fachem są rzeczy małe, kruche i codzienne. Staż przeszłam w teatrze powtarzalnych dni. To one rzeźbią twarz, linia po linii, podczas gdy w szczelinach między słowami piję gęstą, czarną gorycz. Moje kwalifikacje? Gniew, który stał się domowym zwierzęciem, i odważna myśl, zamknięta w klatce nieśmiałości. Lęk ma kierunek i temperaturę. To wschodni wiatr, niosący echo frontu, przez który zaryglowałam drzwi przed marzeniami - są zbyt delikatne na tę pogodę. Jeśli szukasz referencji, nie czytaj papierów. Zajrzyj w oczy - tam, na samym dnie, odnajdziesz swój podpis. 16
Simon Tracy Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @Berenika97 Ostatnia zwrotka jest urzekająco piękna.
lena2_ Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Wspaniale jak zwykle:) choć przyznam szczerze, że bardziej mi zabrzmiało " odnajdziesz mój podpis." serdecznosci z podziwem:):)
hollow man Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @Berenika97 To mnie na kolana rzuciło: Staż przeszłam w teatrze powtarzalnych dni. To one rzeźbią twarz, linia po linii, podczas gdy w szczelinach między słowami piję gęstą, czarną gorycz.
Migrena Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @Berenika97 Bereniko. taki wiersz mogła napisac tylko poetka, która ma odwagę myśleć sercem i czuć rozumem ! a to już jest najwyższa forma inteligencji. poetka rozumie, że istnienie nie spełnia się w sukcesie, lecz w uważnym trwaniu przy tym, co kruche i prawdziwe. używa języka ktory jest cichy, ale gęsty jak sens bo każde słowo niesie ciężar doświadczenia, które nie chce ranić świata, tylko go ocalic . jest w tym utworze niezwykłe piękno, nie efektowne, lecz głębokie, wypływające z dojrzałości i delikatnosci, które rzadko idą w parze . to poezja pisana przez kogoś, kto wie, jak bardzo człowiek jest bezbronny, i mimo to wybiera czułosć. czytelnik wychodzi z tego wiersza nie mądrzejszy, tylko bardziej ludzki. piekne i głębokie są Twoje wiersze Niki. cieszę się, że mogę już przy Twoich wierszach być !
huzarc Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Berenika97 Codzienność to najważniejszy rodzaj heroizmy.
Marek.zak1 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Patrzę na to jako poeta i z przyjemnością czytam kolejny Twój wiersz, ale czytam także jako były kierownik placówki, który przyjmując ludzi do pracy czytał bardzo wiele różnych CV. Tu brakuje mi doświadczeń, osiągnięć, tego, co lubię, w czym czuje się mocna i mogę zainteresować pracodawcę. To w "Twoim stylu". Przykład: umiem rozpoznawać złych ludzi.... moim sukcesem jest osiągnięcie wewnętrznego spokoju, co pomaga współpracownikom..... itd. Puenta jest fajna i prawdziwa, bo CV to jedno a twarz i zachowanie kandydata - drugie. Pozdrawiam serdecznie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu nie zgadzam się i proponuje zmienić a może w ciszy wnętrze ostudzić by wokół siebie mieć inny świat ... dalej w poście wyżej
andrew Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Berenika97 ... och gdybym jej nie znał nie widział wulkanicznych wybuchów deszczu w słoneczny dzień jak głaszcząc kota warczy na mnie ... CV to pantonima cóż ... stara się o rolę Kopciuszka pozwala zajrzeć w oczy które na codzień zakrywa ironią ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
Czarek Płatak Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Pointa z podpisem w oczach brzmi jak delikatne, ale mocne zaproszenie do odpowiedzialności — skoro mnie czytasz, już jesteś częścią tej historii.
Mitylene Opublikowano 56 minut temu Zgłoś Opublikowano 56 minut temu @Berenika97 świetne CV , prawdziwe, aż do bólu...Mnie ujęły za serce te "odważne myśli zamknięte w klatce nieśmiałości"...skądś są mi znajome...Jestem pod wrażeniem tego wiersza. Niejeden mógłby podpisać się pid takim CV. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi