Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 Nie wiem kiedy świat zgasł tak szybko we mnie I barwy w szarość nagle się zmieniły. Ktoś mgłą przysłonił oczy tak podstępnie Że dni i sny się w jedno połączyły. Wciąż zapominam, że dzień się zaczyna, A świat nie może powstać z samej ciszy. Że życie lepić trzeba jakby z gliny, Z ruchu i z tego, co się wokół słyszy. „Spójrz, jakie słońce!” – mówisz do mnie rano, Gdy żaluzjami zrywasz cienie ze ścian. Ja widzę tylko pustkę – tę niechcianą, Gdzie linie mroku to ślady dawnych ran. 23
Berenika97 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 (edytowane) @Łukasz Wiesław Jasiński Serdecznie dziękuję! :) @Migrena Serdecznie dziękuję! Cieszę się, że jesteś i że moje próby pisania wierszy rymowanych podobają Ci się. Serdecznie pozdrawiam. :))) Edytowane 18 Grudnia 2025 przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 2
Berenika97 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @Simon Tracy @Omagamoga Bardzo dziękuję! :) @huzarc Bardzo dziękuję! :)
huzarc Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @Berenika97 Wiersz pozostawia wrażenie czegoś delikatnego i bolesnego jednocześnie. Jak zapis chwili, gdy życie nie tyle się wali, pęka, rozsypuj się na niepowiązane elementy, co po prostu cichnie i blaknie, znika. 1
andrew Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @Berenika97 ... wierny przyjaciel budzi nie tylko westchnienia poda dłoń rozjaśni myśli nie zachodzi jak słońce oddaje się bez reszty zabiera... w nieskończoność świat nie kończy się na ziemi tam czas nie płynie tam spotyka się marzenia ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
Annna2 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @Berenika97 delikatny bardzo 1
Amber Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @Berenika97 Twój wiersz jest nastrojony jak instrument, wybrzmiewa w nim prawda z delikatnością poezji. Pozdrawiam serdecznie. 1
Łukasz Jurczyk Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @Berenika97 Bardzo subtelny wiersz. Rymy dodają mu rytmiki. Napisać niebanalne rymy to nie lada sztuka. A Tobie się udało :) Pozdrawiam 1
Christine Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @Berenika97 Smutno i prawdziwie o depresji. Piękny wiersz. 1
Berenika97 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @huzarc Bardzo dziękuję. Pięknie opisałeś to wrażenie - "cichnie i blaknie". Czasem to, co najbardziej boli, nie wybucha, tylko właśnie po prostu znika. Pozdrawiam. @andrew Bardzo dziękuję za te słowa. Twój komentarz jest pięknym wierszem. Pozdrawiam. @Annna2 Ślicznie dziękuję! Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Amber Dziękuję za tak piękny komentarz. "Nastrojony jak instrument" - to cudowne określenie. Bardzo sobie cenię Twoje słowa. Pozdrawiam! @Łukasz Jurczyk Bardzo dziękuję! Cieszę się, że udało mi się. :)) Tym bardziej, że nie mam wprawy w pisaniu takich wierszy. :) @Christine Bardzo dziękuję! 2
bazyl_prost Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 (edytowane) @Berenika97 fajna ta granica snu i jawy gdy żaluzje zrywają ciemność ze ścian, słońce zawsze widać chyba że jest noc to wtedy nie widać , są inne gwiazdy choć teraz daleko Edytowane 18 Grudnia 2025 przez bazyl_prost (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @violettaBardzo dziękuję! :) 1
violetta Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @Berenika97 przyjdzie piękny dzień :) 1
Berenika97 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @violetta Na pewno! :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @Berenika97 Tak mają ludzie zranieni, których świat zgasł, zdołowani, których własne ciemności nie są rozpraszane blaskiem słońca, poranną kawą ani niczym innym. Bardzo pięknie to opisałaś, a wierzę, że autorka nie ma nic wspólnego z peelką. Pozdrawiam wieczornie. 1
A.Between Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 @Berenika97 podoba mi się . 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2025 @Berenika97 Wiem, że to utwór o depresji, rozumiem to, niemniej jednak jest naprawdę pięknie napisany. 1
Czarek Płatak Opublikowano 19 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2025 zostawił mnie z lekko rozdziawioną japą. Znaczy, chyba dobrze - bez dwóch zdań, heheh 1
Berenika97 Opublikowano 19 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2025 @Marek.zak1 Bardzo dziękuję! No trochę ma, ale uwierz, że wiem o czym pisałam. :) Pozdrawiam. @A.Between Bardzo dziękuję! Twoje słowa biorę do serca. :) Pozdrawiam. @Wędrowiec.1984 Bardzo dziękuję! Pochwała z Twoich ust jest dla mnie bardzo ważna. Pozdrawiam. :) @Czarek Płatak Bardzo dziękuję! Świetny komentarz! :) @infelia@Rafael Marius@Radosław@hehehehe@Wiechu J. K. Serdecznie dziękuję! :))) 4
Rekomendowane odpowiedzi