Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 5 Listopada 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 (edytowane) Wplątałeś mi się w myśli jak liście we włosy, serdecznie mam cię dosyć lecz czuję niedosyt. Przeganiam te motyle ćmy wieczorem łowię, ty hałas robisz we mnie tupiesz mi po głowie. Schowam się chyba w szafie lub wejdę pod łóżko, ciągle widzę twój uśmiech twarz zatkam poduszką. Apetyt mnie opuścił tylko kawę piję, gdy jedno słowo powiesz serce mocniej bije. Zasnąć też coś nie mogę ciągle ciebie widzę, gdy wreszcie sen nadejdzie tak śnię, że aż się wstydzę. Taka to wyobraźnia frywolnie szaleje, wyślijże jakiś sygnał bo całkiem zgłupieję! Czerwienię się poziomką różyczką rozkwitam, - czy ty mnie trochę lubisz boję się zapytać. Tak żyć jest niepodobna za co mnie los karze, przepędź mnie raz na zawsze albo przyjmij w darze. Uśmiechasz sie ukradkiem przypadkiem dotykasz, gdy podejść chcę bliziutko ty jak czary znikasz. Chyba mam tego dosyć zwieję przed kochaniem, nie będziesz się mną bawił wiem już - jesteś draniem! Edytowane 16 Listopada 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 19
Leszczym Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @viola arvensis Twoich wierszy, a co za tym idzie Twojego profilu na poezji.org, a w konsekwencji nawet Ciebie gdzieś tam daleko bardzo no chyba nie da się nie lubić :) Lubi drań i lubi zwykły ktoś :) 1
UtratabezStraty Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @viola arvensis , ten wiersz w jakiś sposób oddaje prawdę, w którą ja osobiście wierzę, że kiedy chłopak/mężczyzna się zakocha w dziewczynie/ kobiecie, to w jakiś sposób będzie starał się jej dokuczyć. Dlaczego tak by miał robić?? Może po to, żeby ta dziewczyna/kobieta się nie poczuła zbyt ważna i nie zaczęła za bardzo nad nim panować... 1
viola arvensis Opublikowano 5 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @Leszczym no dziekuję Michał za ten miodek ! Chciałabym w to wierzyć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @UtratabezStraty byc może cos w tym jest. Zupełnie sie na tym nie znam. 1
UtratabezStraty Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @viola arvensis w kwestii dokuczania dziewczynie przez chłopaka pozwolę sobie zrobić trochę autoreklamy i odesłać do części IV mojego cyklu opowiadań "Przygoda z moją idealną żoną" ("Przygoda idealnej kobiety"). 1
Leszczym Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @viola arvensis Będzie lepiej dla Twojej poezji jak nie uwierzysz do końca :) 1
viola arvensis Opublikowano 5 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @Leszczym zacytuję fragment piosenki, który lubię i który mi teraz przyszedł do głowy: "Lubię tak jak Ty, lubię tak jak Ty Lubię tak jak Ty być tu i tam I nie wierzę w nic i nie wierzę w nic I nie wierzę w nic co mówią nam ...." S.Grzeszczak 1
Leszczym Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @viola arvensis Wiesz w takiej grze, to chyba Warhammer było, była postać, bo wybierałeś tam postać, i ta postać miała k 6 (chodzi o kostkę do gry) pochlebców :) Akurat zdaje się pani Grzeszczak, o ile się nie mylę, bo już nie jestem pewny, ale jest chyba nawet moją sąsiadką, choć nigdy jej nie spotkałem :) 1
viola arvensis Opublikowano 5 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 (edytowane) @Leszczym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...a jak bys ją spotkał , to pozdrów ode mnie, bardzo lubię jej piosenki. Aż Ci zadedykuję na dobranoc: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 6 Listopada 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @viola arvensis Ekstra, aż wrzucę na fb, pozdrowię, ale pewnie nawet nie poznam :) I w ogóle o ile to prawda, że ta akurat Artystka jest moją sąsiadką :) Dobrej nocy :) Dzięki. 1
viola arvensis Opublikowano 5 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @Leszczym Również dziekuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznosci ! 1
Migrena Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @viola arvensis pychota. pisać tak, może tylko POETKA. to absolutny majstersztyk balansu między irytacją a nieodpartym pożądaniem uczucia. z jaką lekkością i jednocześnie głębią opisujesz ten stan, gdy "serdecznie mam cię dosyć, lecz czuję niedosyt" - to idealna definicja zauroczenia. niesamowita dynamika i genialne zakończenie !!!!!!! Wiolu. brak mi słów :) Twój wiersz jest fenomenalny :) chciałbym być tym draniem :) 1
KOBIETA Opublikowano 5 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @viola arvensis i wszystko w temacie ;) no ale my Kobiety mamy sposoby na drani ;) wymienić na innego, drania ;) pozdrawiam :) 2
viola arvensis Opublikowano 5 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @Migrena dziekuję, Ty zawsze pieknie docenisz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @KOBIETA no nie każdej tak łatwo, jak się szczerze zakocha. Pozdrowienia. 1
tie-break Opublikowano 6 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 @viola arvensisWojna damsko-męska to rzecz znana od pokoleń. Bo przecież trzeba gonić króliczka! 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 Witam - głęboki wiersz - pięknie napisane - Pzdr.serdecznie. 1
viola arvensis Opublikowano 6 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 @tie-break oby tylko takie wojny istniały ;) Dzięki, pozdrowienia. @Waldemar_Talar_Talar Dziękuje za uznanie :) Pozdrawiam ciepło.
Annna2 Opublikowano 6 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 @viola arvensis tak sobie pomyślałam- kochamy drani( takich niepokornych), wiem, bohaterowie to kryształ, ale dranie dają dreszczyk emocji. np, Lord Vader, Hannibal Lecter. Np tołstojowska Anna Karenina- nieposłuszna jak na ówczesny czas. Tołstoj jednak jej bronił 1
viola arvensis Opublikowano 6 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 @Annna2 pewnie niektóre kobiety tak mają. Dziękuję i pozdrawiam!
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 @viola arvensisOch Violu, co to może być? Zostawiam Ci słowa - Janusz Kondratowicz i Zbigniew Zapert napisali taki tekst: (fragment) Boję się Twojej miłości I Twoich spojrzeń i słów Pytań zrodzonych z zazdrości Nocy spędzonych bez snu Słowa jak liście powiędną Gdy nas rozdzieli zły czas Potem zapomnisz niejedno Z tego, co dzisiaj jest w nas Tekst pochodzi z Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi