Piotr Sanocki Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Na pewno nie jeden z dzisiejszych poetów zastanawia się (bądź zastanawiał ;)) nad tym jak kiedyś zostanie nazwana nasza epoka. Może napiszcie o swoich pomysłach. Moja nazwa to "gotowcowizm". Co o niej sadzicie? :) Pozdrawiam serdecznie
Piotr Sanocki Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O! Dobre :)
Bartosz_Cybula Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 alartecenturylizm (od larte = sztuka, alarte= zaprzeczenie sztuki, century=wiek) stormizm (burzliwityzm) independentyzm blogowizm wtórnizm (wtórnistyczność) jak pomyślę to jeszcze dopiszę
Piotr Sanocki Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wtórnizm raczej odpada. Świat raczej porusza się do przodu i tworzy ciągle coś nowego ;)
Freney Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Może dajmy epoce trochę czasu; za 50 lat, kiedy o dzisiejszych przebojach będą pamiętać już tylko skrupulatni badacze, a próbie czasu oprą się tylko istotnie wartościowe pozycje, z pewnością wszelkie szufladki okażą się lepiej dopasowane do tego, co my oglądamy z krótkiej perspektywy. Z zewnątrz widać lepiej ;)
Freney Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 PS. Nie mam żadnego mądrego pomysłu ;)
vacker_flickan Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 a mówi coś Państwu „globalna wioska”? ta epoka już została nazwana i to przed jej nadejściem tak naprawdę nazwa się przyjęła na tyle, że pozwala to sądzić, że przetrwa pozdr
Ona_Kot Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 a może wioska? bez globalna? ;) nie wiem, pomysłu brak pozdrawiam
vacker_flickan Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ jak najbardziej globalna!!!!!!!!!!
vacker_flickan Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to już jak sobie Koleżanki życzą ja zawsze daję kobietom pierwszeństwo:D
vacker_flickan Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. we wszystkim:D
jasiu zły Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Ostatnio na "festiwalu reklamy specjalizacji" na uniwerku to mówili coś raczej o globalnej Ameryce... Biorąć pod uwagę poziom intelektualny społeczeństwa, ciężko kontrargumentować...
Michał Gołębiowski Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Grafomanizm. Blogografomanizm. Blogowtórnografomanizm.
asher Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Panie Michale, pan samokrytyke skladasz??? nazwe nada ktos zupelnie przypadkiem i prasa to rozdmucha. a juz na pewno nazw bedzie kilka gdybym mial na cos stawiac, to raczej minimalizm
Klaudiusz Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 średniowiecze... najpoczytniejsze ksiązki to harry potter, najpoczytniejsze gazety to cosmopolitan z poradnikami "jak żyć zeby sąsiadka ci zazdrościła" psychotestami i horoskopami, w telewizji M.M. kolonko nawija o niu jorku, "bruklynie" i strasznie niedobrych terrorystach, albo przez pół roku jest konkurs kto bardziej efekciarsko uczci śmierć pewnego księdza (nie umiejszając mu nic jako człowiekowi)... jak dla mnie to są "znaki czasów" i są to raczej niedobre znaki... a literacko to już dawno przestały obowiazywać epoki (co najwyżej sezony) (i t u najlepiej pasuje ta "e-poka")
Michał Ziemiak Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Ja proponuję następujące opcje: 1) crap - o - dernizm; 2) sieciowiecze; 3) neo - ale - bigosu - narobiłem - nizm 4) statytyzm Ale po co te dywagacje? Maszyny nie będą zajmować takimi bzdetami ;-) POZDRAWIAM!
Bartosz_Cybula Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 to dopiszę jeszcze: krzyczykalizm mędrkalizm (od mędrków) [ironicznie] leseralizm okazjonalizm (to dla modnych utworów okazjonalnych)
Rekomendowane odpowiedzi