Marek.zak1 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 -Mistrzu, czy jest sposób, jak pozostać młodym? -Wybrańcy bogów mają na to metody*. * Wybrańcy bogów umierają młodo - Titus Maccius Plautus (Plaut) 6
Deonix_ Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 Takem myślała, że aby być wiecznie młodym, trzeba młodo umrzeć ;) Nie umiem sobie wyobrazić Marylin Monroe, Lady Di, K.K. Baczyńskiego ani Kurta Kobaina jako starych ludzi. Siebie jako starszej kobiety też jakoś nie widzę (i tu się zaczynam bać :)) D. 1
Marek.zak1 Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 @Deonix_ Takie rozkminy mieli ludzie od dawna, a tu w temacie znany cytat sprzed ponad 2 tysięcy lat. Dzięki za wpis:). Pozdrawiam
violetta Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 Zachowywać jak dwudziestolatkowie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 - Synu Ciebie to już nie dotyczy - jeszcze żyjesz! - Ale duchowo zawsze możesz być młody 1
Marek.zak1 Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadza się, duchem można pozostać młodym. Pozdrawiam.
Rafael Marius Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 @Marek.zak1 Ja niestety nie umarłem, zatem wychodzi na to, że nie jestem wybrańcem. Trudno się nie zgodzić.
Bożena De-Tre Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 @Deonix_ Zaprzyjażnij się ze Śmiercią ..Ona też kobietą jest.Poczytajcie razem wiersze a gdy przyjdzie nooo to wiesz-:)Nie puść jej do domu…udawaj źe nie znasz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kobiety majà swoje sztuczki-:) @Bożena De-Tre Umrzeć za życia nie żyjąc wcale.Czy Świat zauważy to?!!Ja tego się boję najbardziej.Dobrej nocy…jutro piękny dzień
Marek.zak1 Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też nie, już jest nas dwóch:). 1
Deonix_ Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bożeno, jak dla mnie taka "przyjaźń" to wewnętrzna sprzeczność ;) Już się chyba wolę zaprzyjaźnić z Życiem :) A drugie wytłuszczone w cytacie to prawie wegetacja, chociaż... czy bezsensowna i beznadziejna? Dobranoc ;) D.O
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 @Deonix_ Dzień dobry-:)Kolejny piękny dzień się zapowiada..bo chodzi o to by dostrzec „ cel”…przemyślenia są „ boskie” ale jak rzeczywistość „ skrzeczy” to rzeczywiście tej „Czarnej Damy „ można się bać.Na codzień nikt świadomy „ Prawdy życia” o niej nie myśli…dzięki za wymianę przemyśleń…to nie Ostatnia Niedziela-:)
duszka Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 @Marek.zak1 Zaskakujący sposób pozytywnego spojrzenia na smierć.., ale wymagający wiary. Pozdrawiam :) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 @duszka Wiary w siebie a potem ludzi.Kolejność zawodzi jeżeli o tym zapomnimy…Wiara to świadomość.Pozdrawiam @Bożena De-Tre Ostatnie wpisy Naukowców Ptasich mnie „ rozbroiły”..a myślałam że tylko hieny..wilki..węże(?) są tak agresywne nie wiadomo dlaczego..biedny bogaty człowieku chciałoby się rzec „ jesteś tanią podróbką Człowieka”?Dobrej niedzieli kolejnej..słucham Fogga-:)
Marek.zak1 Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze na długo przed Plautusem temat był znany w mitologii greckiej. Zapytano młodego Heraklesa, czy chce mieć życie krótkie i burzliwe, czy długie i spokojne. Wiadomo, jak było:). Pozdrawiam. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) @Marek.zak1 Odpowiadam: Słuchać heavy metalu z lat osiemdziesiątych. Kiedyś, na forum Judas Priest, użytkownik napisał, że jest po pięćdziesiątce, a nadal słucha starego metalu. Dostał odpowiedź, że grunt, to czuć się wiecznie młodym. To jest to. Edytowane 4 Grudnia 2023 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2023 @Wędrowiec.1984 Mam w takim razie trudniej, bo byłem i jestem za klasyką od Mozarta, tak po późny romantyzm:). Pozdrawiam. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2023 @Marek.zak1 Mozart i tak jest ponad wszystkimi. Nawet Chopin twierdził, że Mozart to podstawa, fundament. Bardzo się nim zachwycał. 1
Marek.zak1 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do czego się nie zabrał, było genialne, koncerty na wiele instrumentów, symfonie, opery, kameralistyka, msze, a gdyby napisał jedynie Requiem niebo by go przyjęło tylko za nie. Chopin dobrze wiedział, co mówi. Pozdrawiam 1
Radosław Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2023 Bardzo to przewrotne, ale biorę w ciemno ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi