Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 23 Września 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 Mam coraz bardziej zamglone oczy, choć to nie mgła. Czuję, że jestem tylko fragmentem, pozorem tła. Przerysowany świat mnie odpycha, uciekam w dal. Tam gdzie skowronki piją z kielicha, kwietniowy czar. Dostrzegam wieczność w małym kwiatuszku, co kwitnie sam. Światło jest blisko czuję wyraźnie, więc spieszę tam. I jeszcze tylko oczy obetrę, na co mi łza. Z błękitnym wiatrem wzlecę na wieczność, cicho jak mgła. 10
violetta Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 Mały kwiatek potrzymuje życie:)
viola arvensis Opublikowano 23 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @violetta może tak być!
Rafael Marius Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takiej różowej koniczynce na wieczne szczęście. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie też zdecydowanie. Kusząca perspektywa. Ładnie piszesz. Z mojej bajki.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @viola arvensis Odejście, powiadasz. Hmm... mnie raczej ukoił i otulił. :-) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 Witam - mi się podoba - Pozdr.wieczorowo. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @viola arvensis Super ale to zdanie:” więc śpieszę tam” nie podoba mi się.Tam tylko poziomki kochana…będziesz czuła niedosyt.Wiersz ładny i estetyczny…
viola arvensis Opublikowano 23 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @Wędrowiec.1984 tak powinno być Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Waldemar_Talar_Talar to się cieszę. Pozdrawiam ciepło! @Rafael Marius to bardzo miłe, i cieplej na sercu @Rafael Marius aaa, bardzo piękna koniczynka !
Leszczym Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @viola arvensis dla mnie Twój najlepszy ;))
viola arvensis Opublikowano 23 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @Leszczym Każdy lubi co innego. Tu jest zaledwie kilka moich wierszy a mam ich setki.Osobiscie ten bym postawiła gdzieś na dole, kwestia gustu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
FaLcorN Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 @viola arvensis rozbicie wszelakiej maści jest ojczyzną naszych wierszy a poza tym: jeśli Poeci to wiatru i fal przesyłam pozytywną energię i pozdrawiam Korneliusz Karol 1
viola arvensis Opublikowano 24 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 @FaLCorneL racja, racja. Dzięki za fajny utwór i pozytywną energię!
Wiechu J. K. Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @viola arvensisTaka dal kojarzy mi się ze światem marzeń, tam wszystko dobre zdarzyć się może, a zło nie jest zaproszone. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
viola arvensis Opublikowano 25 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 @Wiesław J.K. tak dokładnie, świat marzeń, wyobraźni lub świat natury. Pozdrawiam ciepło! 1
Deonix_ Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2023 Klimatycznie :) Fajnie by było być taką mgłą, mieć taką wolność jak ona. Chociaż : Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tutaj mi się nieco smutno zrobiło. Chyba nie potrafię się wyzbywać uczuć, nawet tych niemiłych, mam wrażenie, że one też czemuś służą. Taki sentymentalizm... Ale chyba mi się przez to gorzej żyje. Pozdrawiam :) Deo 1
viola arvensis Opublikowano 29 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2023 @Deonix_ Cóż, ja tez nie potrafię, rozumiem Ciebie ale w wierszu można sobie pozwolić na różne takie... Pozdrawiam serdecznie ! :) 1
Rekomendowane odpowiedzi