Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Jest Świat Jest wojna trupy kwitną jest rosnąca inflacja są nowe mutacje wirusów znawcy z internetu bez merytorycznej wiedzy kosmiczne misje i foliowe czapki jest insta poezja i kryptowaluty jest ziemia co się osuwa ziemia która dudni jest niebo którego nie kreślą anioły są mikroplastik i mikropłatności jest głód i wymiociny w niedzielny poranek przemyt narkotyków na szeroką skalę korporacje śmierci świątynie bez bogów miasta wycięte z kartonowych pudeł ludzie o twarzach wyciętych z prospektów jest gorszy jest lepszy jestem ja w glinie ciała jest lód pękający i ty — stały ląd. 10
Wiesław J.K. Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 @Czarek Płatak Innymi słowy ciągle ból głowy. pozdrawiam ;-)
[email protected] Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 @Czarek Płatak Słowem Czarku masz wszystko, czemu zmierzasz ku drzwiczkom? Pozdrawiam. 1
Marek.zak1 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Dobrze to opisałeś, z tym, że nie wiem, czy to ona nie chce Ciebie postrzegać jako ten stały ląd, dający poczucie bezpieczeństwa. Pozdrawiam 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam - po całości jestem na tak Czarku dla tego trudnego wiersza - Pozdr. Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Stary_Kredens Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 @Czarek Płatak w sumie ,pozazdrościć pewnosci posiadania ,ale może to tylko zabieg literacki a może jedno z wielu złudzeń jakim ulegamy nieustannie ,bo przecież tego " Ty" też może zabraknąć i co wtedy? Świat to cały czas niestety my we wszystkich jego aspektach i wszelkie nasze odgradzanie się od niego , ucieczki na nic się nie zdają Pozdrawiam Kredens
Czarek Płatak Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mniej więcej Odpozdrawiam Nie znam piosenki. Wkrótce nadrobię :) Za wizytę dziękuję I pozdrawiam Właściwie to wszyscy powoli ku nim zmierzamy. No i, nie takie znowu wszystko. Pozdrawiam Zapewne. Jedno chyba jednak nie wyklucza drugiego. Prawda? Odpozdrawiam Serdeczne dzięki Waldku Pozdrawiam Rzeczywiście - nic pewnego na tym świecie. Jednak, czy z tego powodu nie należy się cieszyć dobrem jakie nam się przytrafia? No i - nikt się tutaj nie odgradza, a jedynie ma swoje oparcie. Z pozdrowieniami
Stary_Kredens Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 @Czarek Płatak tak cieszmy się chwila, właściwie chcialam to dodać, ale to nie jest myślą przewodnia wiersza raczej to do czego ja się odniosłam Kredens
Czarek Płatak Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta chwila trwa już kilkanaście lat i dała nam dwójkę pięknych dzieci. Jest to zatem ostoja na wzburzonym morzu. Nikt nie powiedział, że dana na zawsze, bo nie ma nic danego na zawsze ;) 1
Antoine W Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2022 @Czarek Płatak poprzednicy (Kot i Marek) za mnie napisali to, co pomyślałem... czasem ktoś mnie wyprzedzi :) pozdrawiam.
GrumpyElf Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Największe są światy, które sami sobie stwarzamy :) Ładne antidotum.
Czarek Płatak Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam Ktoś cały czas wyciąga zajączki Odpozdrawiam Rzeczywiście, są największe :) Dzięki @A-typowa-b @Śniący @Michał_78 Dzięki i pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi