Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 meandrem niciwyginam Igłęucho Jej słabnieoko ostrezapadarudym bielmema altembasz wizerunkami świętych-nie-tylko-żądasłyszałemże niektórzypalcem już szyjąpodciętą
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zamiast komentarza - "(...)w pustce nie ma formyNie ma uczuć myśli tendencji i świadomości.Nie ma wzroku słuchu węchu smakuciała ani rozumunie ma barw dźwięków zapachówsmaków odczuć ani przedmiotów rozumunie ma sfery wzroku i wielu innych sfer.Nie ma sfery postrzeżeń rozumunie ma niewiedzy ani kresu niewiedzyani wielu innych stanów..."(Maha Pradżnia Paramita Hridaja Sutra)- wiersz zabieram do ulubionychaga
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Niechby choćby i palcem. To nie głowa, a jabłko granatu toczy się poznaniem.Kiedy myślę o niciach, widzę marionetki zastygłe w antrakcie lub zamrożone znużeniem animatora. Niezmiennie widzę je tak zwisające bezwładnie, z ledwo widoczną siecią poplątanych nitek, nitek, które zdają im się takie konieczne. Kiedy ruch z zewnatrz odchodzi gdzie indziej, one jakby tracą koncepcję, zamyślają się, lecz w zamyśleniu co dalej – nigdzie nie dochodzą, bo jakże by mogły ruszyć gdziekolwiek choćby wzrokiem, póki nie zjawi się łaskawy demiurg w białych rękawiczkach. Tragiczna nieuświadomiona wolność.Na nić także są lekarstwa. Nożyczki.Jestem przestępczynią – z ostrzem w kieszeni wkradam się do sklepów i za kulisy w antrakcie. Uwalniam. Wiem, kiedyś dorosnę.
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Adamie!jeśli się poznało smak spełnienia, trudno zadowolić się ersatzempiękna twa sutrachoć nie do końca rozumiem ciebieukłony
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jedna data15 stycznia 2003wiesz, co sie wtedy stało?właśnie toAdasiu, mało który poeta'potrafi wyciągnąć z mojej głowygłęboko ukrytewspomnieniaale nie podziękuję
Rekomendowane odpowiedzi