paper_doll Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 teraz jesteś bardziej szary niż kiedykolwiek lekko zmoczony malutki myślisz że możesz podskoczyć jeszcze wyżej kilka pięter kilka stropów więcej uschły już wszystkie pajęczyny w szafach a koty zapominają miauczeć na powitaniezobaczyłaś dziś siebie przywiązaną wciąż do miłości do ludzi do życia ściany malują blade cienie i chyba wiesz już że znikną za chwilę na chwilę - spłodziliśmy się ukradkiem zasłuchaliśmy w innych historiach romansach balladach odrysowujemy wciąż ręce na kartkach dla zamazania przyszłości
Norman_N. Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 z piątego wersu wyrzuć "a" lub przenieś do następnego. Lepiej wyrzuć.
Norman_N. Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo po primo takie wiszące a - ni przypiął, ni przyłatał, po secundo - bez chyba lepiej. tak mi się. :)
adam sosna Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 kiedy ono - "a" jest takie sympatyczne nie "boli" wyrosło na wiosnę bez niego - pusto "a" ;) wiersz się podoba
Rachel_Grass Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bliski mi bardzo wers, wezmę do serca ;)
adam_bubak Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 bardzo mi się pierwsza strofa, sam nie wiem dlaczego, wpadła mi w nastrój chyba (pomijając że dobra oczywiście ;)) Druga z kolei trochę przygaszona, tak przepływam przez nią bez wrażeń, za to dobry dwugłos w ostatniej. taka jedna uwaga: w ostatniej chyba lepiej byłoby dłonie zamiast ręce. Pozdrawiam Adam
paper_doll Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 specjalnie dałam ręce, żeby nie było dłoni ;) P.
adam_bubak Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tego własnie się spodziewałem ;) (serio)
BARBARA_JANAS Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Dużo szarości i rąk czytam ostatnio...hmm... platoniczne myśli czy cuś...(?) Podoba się. Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Dlaczego chiaroscuro ? Blade cienie, to chyba za mało... Jest klimat zamazanej szarości ale na jakąś myśl brakło już miejsca. Naklimatycznić się i zapomnieć.
Agata_Lebek Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 To co kursywą - najlepsze !:)
Michał_Zawadowski Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo po primo takie wiszące a - ni przypiął, ni przyłatał, po secundo - bez chyba lepiej. tak mi się. :) ale z drugiej strony taka "wyspa" na końcu nadaje dynamiki i nie pozwala usnąć na wersie. zmusza do szybkiego przejścia do kolejnego. co do treści się nie wypowiadam, nie znam się za bardzo, tyle że poszerzyłem swoje słownictwo sprawdzając w słowniku co oznacza tytuł:)
paper_doll Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dziękować młodzieży ;) P.
Emu Rouge Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 klimat broni wiersza i choć w paru miejscach mi zgrzyta, to ogólnie jestem na plus:) pozdr aga
Franka Zet Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jest tu kilka fajnych myśli i metafor (usychające pajęczyny w szafie), klimat i ostatnia strofa z odrysowywaniem rąk - tak mnie to ślicznie zamyśla, odprowadza mojego ducha między Twoje słowa. Plusiaczek :)
kasiaballou Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 ta ostatnia ( po pauzie/myślniku) jak "wół do karety" nasiliłaś się/przesiliłaś/dogadałaś bez pomysłu - powyżej cacy - cacy - cacy. pozdr. - czytelniczka
Rekomendowane odpowiedzi