Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Z nieukrywaną satysfakcją mogę już zamknąć konkurs i czynię to teraz na forum. Pierwotnie miałem to zrobić w Krakowie na spotkaniu u Michała, ale z przyczyn ode mnie niezależnych, nie będę mógł przybyć. Jury w tegorocznym konkursie miało wyjątkowo trudne zadanie. Spłynęło tylko 292 wiersze, i to jakże wysokiego lotu. Czytając je, samo nasuwają się spostrzeżenia że: w każdym z nas drzemie ukryty poeta, oraz, że ilość wklejanych wierszy ma się odwrotnie proporcjonalnie do ich jakości. Jeśli ktoś wysłał tylko jeden wiersz i nie odniósł zwycięstwa, to nic nie wnosi. Utwór ten, to tylko wyjątek potwierdzający regułę. Wygrać mógł tylko jeden wiersz i tylko jeden wiersz został zauważony i wyróżniony aż przez pięciu jurorów tj. em-em-a, Michała Krzywaka, Mesalina Nagietkę, Rachel Grass i mnie, zbierając w sumie największą liczbę punktów – osiemnaście. Jest to wiersz „Ty i ja postscriptum”. Autorem jest Adam Bubak, któremu serdecznie gratuluję zwycięstwa i proszę o przesłanie swoich danych przez pw celem wysłania nagrody - 100 zł. pozdrawiam serdecznie Jacek
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Moje gratulacje dla Adama Bubaka :-)
Liryczny_Łobuz Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Gratuluję, znakomity wiersz! Historia kołem sie toczy - ...bo znowu pierwszym jest Adam . :-)
Rachel_Grass Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 ha! jeden z moich ulubionych poetów orgowych, jak już deklarowałam (przez rozstrzygnięciem, żeby nie było ;)) gratulacje szczere, Adaś, niech Cię ucałuję :*
M_arianne Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Gratuluję zwycięzcy serdecznie :) (takiej puenty nigdy nie napisałabym) a głos angello... (?)
Magda_Tara Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Adam(tak!) warto zarywać noce !!!!!!!! brawo! :*
Waldemar Talar Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Gratuluje - życzę dalszych sukcesów Adamie. pozd. Waldemar
Emu Rouge Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Czytałam, podobało mi się:) gratuluję, Adam!! pozdr aga
kasiaballou Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Gratulki, Adamie :)) www.youtube.com/watch?v=tbYXvFF6eII
aluna Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Panie Adamie piękny wiersz ...gratulacje ,pomyślności!!!
złamane skrzydło Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 no, super, Adasiu, bardzo się cieszę, i szzcerze gratuluję :)
teresa943 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Adamie, z całego serca gratuluję :)
Pancolek Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Fajny konkurs. Dziękuję, Panie Jacku :)
adam_bubak Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Takiego obrotu sprawy, szczerze mówiąc, się nie spodziewałem. Dziękuję serdecznie wszystkim tu obecnym za gratulacje, a zwłaszcza innym uczestnikom konkursu. No i Jury, które doceniło moje skromne wierszydło. Nic poza tym nie przychodzi mi do głowy, bo jestem w szoku (to chyba najwłaściwsze słowo), ale zapewniam, że cieszę się ogromnie. (Zwłaszcza, że znów dostałem kfiatka). A teraz grzecznie pójdę dojść do siebie. Pozdrawiam (oj tak) i jeszcze raz dziękuję. Adam (kto by pomyślał)
Rekomendowane odpowiedzi