Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Może zapukam Jak puka kochanka I będę udawać że wchodzę Chętniej niż Przyzwoitość pozwala Może apaszka będzie romantyczna Wiesz żółto-brązowa A potem Sama opadnie wzdłuż uda Ku stopie Może buty będą eleganckie Tak by nic nie burzyło nastroju Ale na małym obcasie Aby nie podkreślały charakteru wizyty Może zamienię wieczorne perfumy na poranne A on pomyśli że zgubiłam gdzieś Porę dnia Pomyśli o mnie... 18.05.97r. [sub]Tekst był edytowany przez Catalina Acosta dnia 23-07-2004 14:49.[/sub]
Trefnis Mazowiecki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Po pierwszym czytaniu podoba mi się. :o)
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witaj Cat (?) witaj ponownie - hmmm, widzę, że dział P. to przedzkole z Gałgankami, tu w Z. zaczyna się prawdziwe życie :))) Dziwię się (znowu), że to "wciąż" wciąż aktualne! Wiersz piękny - świetna prezentacja (nastrój itp.) - tylko tytuł przesadzony (chyba, że już nic z tego świata nie rozumiem? :) witaj w Z! pzdr. bezet
Agnes Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Myślę ,że tytuł jest jaknajbardziej trafny;) Świetnie wczuła się Pani w sytuację, jesli mozna to tak nazwać. To w zasadzie trudny temat a podany w taki sposób....zabieram ze sobą. Pozdrawiam. A.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hmm miałam juz wcześniej cos tu napisać, ale zrobie to dopiero teraz... wiersz po dodaniu do Pani utworów nie był przez pewien zas komentowany, cóz ja też kiedy go pierwszy raz przeczytałam nie wiedziałam co napisać. Wiersz jest troche "zmieszany", ja czuje niepewność autora, niepewność tej prostytutki, który niby tak bardzo chce poczuc sie normalna kobietą... pomysł ciekawy, ale dla mnie wiersz jest troche przegadany. Nie ma metafor - ale to chyba dobrze ( ja jednak wolałabym gdyby gdzieniegdzie się pojawiały). Pueanta: "A on pomyśli że zgubiłam gdzieś Porę dnia Pomyśli o mnie... " - jest genialna... świetne zakończenie. Wiersz jednak do mnie nie przemawia... jest mało wyrazisty... pozdrawiam Tera
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Z treści wiersza nie wynika w ogóle tytuł, równie dobrze mogłaby to być nastolatka, romantycznie zakochana 80-letnia babcia czy nawet nieśmiały gej. Wiersz świadczy tylko o tym ,ze ani autor, ani peel nie są pewni co chcą robić. Może... następny bedzie lepszy.
Aneta Paradysz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam. Ciekawa próba przedstawienia tragedii tematu. Technicznie jednak do dopracowania. Pozdrawiam A.
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję wszystkim za uwagi. Mogła to być babcia, mogła być nastolatka i gej, mogłam to być ja...tytuł mówi, że jest to prostytutka. Prostytutka, która puka, jak kochanka, udaje przed samą sobą, że jest kochanką i gdy jest z kimś stara się nie myśleć, że jest tym, kim jest - to prostytutka z wyobraźnią. ... Catalina
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 i do twarzy jej z tą wyobraźnią :) świetny portret Catalino, zapisuje sie w pamięci Serdecznie pozdrawiam Natalia
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Serdesznie dziękuję, Natalie! Dobrze mi tu z Wami wszystkimi, ot co... Cat
Agata Pawlus Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 taki wiersz o nadziei, cichej nadziei na to, ze moze jednak znajdzie sie ktos kto o niej nie zapomni, kto pomysli...Bardzo ladnie ujelas to :)
Fanaberka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiesz Cat... mam łzy w oczach, serio... wyczułam tu moją własną, osobistą tęsknotę za tym, co czyste, zwykłe, szcere. I żal, że co było nie wraca, że pewne rzeczy są nieodwracalne... Przy tym bardzo kobiece...
Marek Ciućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Może zbyt dużo tego "może", ale to może ma tu znaczenie kluczowe - niech więc zostanie. Pointa jest świetna - marzenie prostytutki. Nie potrafię do końca określić czy chodzi jej o wzorowe wykonanie pracy, czy chciała by się poczuć choć raz prawdziwą kochanką - klimat raczej wskazuje na to drugie - pragnie, by o niej myśleć. Jedyne co bym zarzucił, to brak interpunkcji - ale jak widać z innych Twoich wierszy, nie lubisz przecinków i kropek. Pozdrawiam Cię więc MC...
Lourds Nowak Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wspaniale oddana psychika kobiety, która jest niekochana. Tytuł i rozwinięcie jest pretekstem ukazania rezygnacji, barier, nieoczekiwania już niczego. Wejście w życie wewnętrzne, izolacja, i przełamywania jej w życiu wewnętrznym. Bardzo mi się podoba, ma głębię. Pozdrowienia.
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku, "może" być musi, bo kobieta się waha. To o kimś, kto pragnie być zauważonym. Jako osoba. To o kims, komu ciężko. Kto pragnie zainteresowania. Dziękuję! Cat
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie o to chodzi - o kobietę, która jest niekochana. Dziękuję ślisznie, Catalina
Małgorzata Nasierowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jest co poczytać w Pani wierszu . I to w dodatku im częściej tym głębiej. Dzięki za to. Pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mimo..badz co badz drapieznosci do której zmusza tytuł , wiresz sam w sobie ma jakas nadzieje i kobiecosc. Bardzo mi się podoba Pozdrawiam Agata
Rekomendowane odpowiedzi