joaxii Opublikowano 22 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 ten moment spadł na nią zbyt nagle nie zdążyła ostygnąć pękła w tysiące odłamków rozsypanych jak włosy. na poduszce tyle pytań z jedną odpowiedzią której nie pamiętała zawsze była bardziej mozaiką niż obrazem szklane płytki zniekształcały. nie wiedziała po której stronie są rysy i odbicia była tu. czuła ją w każdym zdarzeniu decyzji wyborze w deszczu w słowach w krokach w zbiegach okoliczności. zamknięta jak świeca w kierunku lotu ćmy czarna dziura bez horyzontu który mógłby przeciągnąć czekanie na jutro. składała się z pęknięć i szram ich otwarte brzegi nie pasowały do siebie ani do niej
Franka Zet Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Całość zaciekawiła, a to szczególnie fajne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
egzegeta Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 charakterystyka/opis wnętrza peelki zbyt obfita, może nawet za bardzo soczysta dlatego usunąłbym np. te wersy:czarna dziura bez horyzontu który mógłby przeciągnąć czekanie na jutro. bez tych wersów wiersz - wg mnie - nic nie traci, wręcz zyskuje pozdrawiam
czarny-tulipan123 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 joaxii;natłok słów bezsensownych nie zgranych z całością...
JacekSojan Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 wiersz - i to jaki - po prostu Wiersz! gratuluję - jest co poczytać, można te słowa głęboko przeżyć; jest jeszcze Poezja! o! :) J.S
H.Lecter Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Świetnie, Joaxii ! Pozdrawiam. P.S. Drobna uwaga : składała się z pęknięć i szram ich otwarte brzegi nie pasowały do siebie Szrama to zbita tkanka łączna, blizna - bez otwartych brzegów : )
joaxii Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję i pozdrawiam, j.
joaxii Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chwyta mnie, ale mam uwagę: czy "nagle" można rozpatrywać w aspektach mniej-więcej? :) No nie wiem... Sienkiewicz używał, Fredro też.. Gdzież mi z Mistrzami dysputy prowadzić?.. ;) A na poważnie - to przy porównaniach raczej tak (konstrukcja "zbyt nagle, by..."), a tu w zasadzie mamy do czynienia z takim właśnie przypadkiem. Pzdr. j.
joaxii Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No nie jestem przekonana. Pomyślę jeszcze. Dzięki. :) Pzdr. j. PS. Poza tym to raczej opis jakiejś rzeczywistości, nie peelki, tylko przez jej pryzmat, zwłaszcza kwestie z 1,znacznej części 3, i 4 strofy.
joaxii Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję, Jacku, ale węszę podstęp... Nic, do czego można by się przyczepić?? Z tego, co wiem, nie pisuję takich wierszy. ;) Pozdrawiam serdecznie, j.
joaxii Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki :) Szrama to również rysa, pęknięcie, cięcie. Poza tym mamy jeszcze oksymorony :) Pzdr., j.
joaxii Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo i pzdr., j.
Michał Kowalski Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 powiedzieli już wszystko.. ale stwierdziłem, że se pozwolę dać komentarz ;)
Fagot Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Bardzo dobry wiersz !!! Gratuluje Pozdrawiam
joaxii Opublikowano 27 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale drogi, czyżbyś przekładał ilość nad jakość?... ;) Pzdr., j.
joaxii Opublikowano 27 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo. Pzdr., j.
Rekomendowane odpowiedzi