Katarzyna Leoniewska Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 wieczór błądzi chodnikami autobus ściga się z samotnością ja sama ja tamta na czerwonym świetle gubię sandały pruję nić przywiązania żeby nie przeszkadzała się spieszyć przystanek Dom nie leży na trasie metra
Rafał_Leniar Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 "Nocnym pociągiem aż na koniec świata"? Niezły wiersz. Nastrojowy. Czuć melancholię. Jedyne, do czego można się przyczepić (wg mnie) to to, że tytuł jest dość... Prostolinijny? Obraz uchwycony ładnie i lekko, ale nie jest to nic wielkiego. Pozdrawiam.
Mr._Żubr Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Przyznaję rację poprzednikom. Nastrój i klimat tego wiersza sprawiają, że wypada on pozytywnie. Pozdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 wieczór błądzi chodnikami autobus ściga się z samotnością ja sama ja tamta na czerwonym świetle pruję nić przywiązania żeby nie przeszkadzała się spieszyć przystanek Dom nie leży na trasie metra tak znacznie lepiej spokoju i wieczności.
Judyt Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 przystenek Dom serca zamyślnie Kasiu pozdrawiam ciepło
Rafał Różewicz Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 nienawidzę sandałów.....motyw z autobusem i chodnikami bardzo mi się podoba. mały + puenta zastanawia. Wbrew pozorom jest trochę wieloznaczna. Pozdrawiam
Mr.Suicide Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 wieczór błądzi po chodnikach autobus ściga się z samotnością a ja sama ja tamta na czerwonym świetle gubię sandały pruję nić przywiązania żeby nie przeszkadzała się spieszyć przystanek Dom nie leży na trasie metra * mnie się tak przeczytało. ciekawy spokojny i nieprzeładowany wiersz, który miło się czytało i do którego można z przyjemnością wrócić. melancholijność, nostalgia utworu - jak najbardziej przypadła do gustu. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi