Spiro Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 długo nie pozwoliłaś się zrzucić z podniesioną głową dumnie wypięta pierś w czerwonym rajtroku wtedy jeszcze nie wiedziałem co naprawdę znaczy triplebarre tej przeszkody nie pokonamy - pomyślałem jaka piękna jest amazonka w słońcu i dzikie konie na campos do końca nie otworzyłem oczu nie płakałaś gdy siodło zawisło na haku ani kiedy nabrałaś mitycznych kształtów tylko czasem mój dotyk wyginał cię w łuk nie boli (śmiałaś się po chwili) teraz łatwiej wybrać cel a mnie raniła taka uwaga ciągle chciałem widzieć cię w siodle
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Czy to erotyk? Jak dla mnie za dużo opisów, do tego narracja, przypominająca wewnętrzny monolog....przypomina bardziej prozę niż poezję, chociaż z drugiej strony porównania i przenośnie są wyszukane i pikantne, może smakować. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 ech ci mężczyzni przewrotni kowboje nie płakałaś gdy siodło zawisło na haku ani kiedy nabrałaś mitycznych kształtów tylko czasem mój dotyk wyginał cię w łuk hmmmm. cmok/eS
Ewa_Kos Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 "nie płakałaś gdy siodło zawisło na haku" - to dla mnie super; całość się podoba ze względu na formę i temat dość ciekawy:) Pozdrawiam serdecznie:) EK
Rafał_Leniar Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chciałem zabłysnąć i wybrać z wiersza coś, czego inni jeszcze nie wybrali, ale nie dało rady... Cały mi się podoba, a w szczególności ta strofa. Smaczne, naprawdę. +
Pancolek Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 O matko... pokraśniałem. Naprawdę wielkie gratulacje, bo dostarcza niezapomnianych przeżyć ;)) Pancolek
Anna Siedem Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Miło Ciebie poczytać - jak zwykle
Mr.Suicide Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 wiesz co przestraszyłem się na początku długości, ale po chwili wróciłem i z jaką, naprawdę, przyjemnością doczytałem do końca. raz, potem drugi. całość bardzo dobra, a ostatnie dwie strofy razem z pointą wymiatają :) pozdrawiam.
Czarna Perła Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 świetne..nie będe się powtarzać po innych... trafia do ulubionych... jest to chyba jeden z najpiękniejszych wierszy, jakie na tym forum przeczytałam w ciągu 2 lat! gratuluję cz.p.
Marlett Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Spiro! Stworzyłeś piękny obraz. To jeden z najlepszych Twoich wierszy. Radości.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Świetny erotyk, jeszcze z taką argentyńsko-hiszpańską gorącą nutką. Faktycznie dawno na orgu nie czytałem czegoś tak smakowitego w tym temacie, muy bien, gratulacje:)
marcze Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Wiersz mnie zatrzymał i przytrzymał na dłużej :). Właściwie to mogłabym się zgodzić z prawie wszystkim co napisali moi przedmówcy. Jednocześnie zostałam nieco zbita z tropu, bo mimo że niemal natarczywie nasuwa się myśl żeby potraktować tekst jako erotyk, to już od pierwszego czytania miałam nieco inny pomysł na jego interpretację (co w sumie sprawia, że wiersz jest jeszcze ciekawszy). Zachwytu ;).
Spiro Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 każdy sposób odbioru jest właściwy, ponieważ odbiór zależy tylko od czytelnika. dlatego postanowiłem na ten temat milczeć :) dziękuję wszystkim za miłe słowa p.s. Izo, nie wiem czy jest jak piszesz. jeśli tak, to duży wpływ mieli poeci ziemi kaliskiej.
wypłosz pospolity Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 no! nareszcie coś na poziomie. dobry pomysł, dobre wykonanie. się czyta, płynie jak należy. gratuluję pozdr w.p.
Olesia Apropos Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 ja tylko zaznaczę, że jestem, skoro już mam szansę bardzo mi się podoba (nie mam twojego gg więc daj znać)
PannaBeata Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Dobrze wymyślone..dwuznacznie, ale na jeden temat.. Och Wy mężczyźni. Plusiaka ode mnie Spiro.
Rekomendowane odpowiedzi