Yourek Ajsiński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czemu ty, Słońce, codziennie zataczasz krąg pracowicie i dzień zapalasz po nocy, jej iskry gasząc o świcie? Czemu ty, blady Księżycu, conocne czynisz marszruty, drepcząc po ścieżkach gwieździstych, pyzaty i nieobuty? Czemu ty, rzeko najmilsza, wody swe toczysz niezmiennie, a na twych brzegach gościnnych wciąż swojsko i tak przyjemnie? Czemu ty, życie, uciekać nam nie przestajesz do końca? Ech! Lepiej byś przykład wzięło z rzeki, Księżyca i Słońca.
Zbigniew Wilk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam, bardzo ładny, podoba mi się, myślę, że rzeka, Słońce i Księżyc taż mają swoje życie. Może troszkę dłuższe. Pozdrawiam [sub]Tekst był edytowany przez zbigniew Wilk dnia 16-04-2004 10:55.[/sub]
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba mi się Pana wiersz Pozdrawiam Tadeusz
Kornelia Zawrzykraj Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ale życie też niezmiennie zatacza koło: ktoś się rodzi, ktoś umiera. Od wieków niezmiennie :) Wiersz mi się ppodoba ze wględu na swoją lekkość i jakąś taką zwiewność oraz rytmikę. Przyjemnie się czyta :) pluszowo pozdrawiam C.
Gość Joanna Skor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz ten spodobał mi się bardzo. Proszę o więcej, pozdrawiam
Yourek Ajsiński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witaj Zbigniewie:-) *myślę, że rzeka, Słońce i Księżyc taż mają swoje życie. Może troszkę dłuższe* - "troszkę": dobrze powiedziane:-))). Oczywiście - czas to rzecz względna, ale mnie - psia kostka - leci jakoś za szybko:-). Dzięki - pozdrawiam:-). ***************************************************** Bardzo się cieszę, Tadeuszu - pozdrawiam serdecznie:-). **************************************************** *ale życie też niezmiennie zatacza koło: ktoś się rodzi, ktoś umiera. Od wieków niezmiennie* Zgoda, Kornelio, ale za każdym razem ktoś inny - pod tym samym Słońcem i Księżycem, a nawet nad tą samą rzeką:-). Pozdrawiam serdecznie - dziękuję:-). **************************************************** *Proszę o więcej* - ok. Joanno - zobaczę co da się zrobić:-). Piękne dzięki - pozdrawiam:-).
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ech Yourku ! slonce , ksiezyc i rzeka - toc to dzien noc i wartkie zycie , wlasnie przez to nam ten czas tak szybko ucieka.....
Yourek Ajsiński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetnie to ujęłaś, Mario - nic dodać nic ująć, zwłaszcza gdy każda noc i każdy dzień - jak xero:-). Dziękuję - pozdrawiam:-).
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Gratuluję! lekko i niebanalnie, choć temat owiany legendą uśmiechem rozjaśnia a to bardzo wiele no i moje ukochane rymiki :) pozdrawiam seweryna
Yourek Ajsiński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze uszczęśliwia mnie uśmiech moich czytelników - wielke dzięki, Seweryno:-). Też kocham rymy, co absolutnie nie znaczy, że nie lubię wierszy białych. Po prostu mam za mało do powiedzenia w poezji, więc jestem zmuszony nadrabiać formą. Pozdrawiam serdecznie:-).
anna chamera Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz bardzo mi się podoba.Zadaje Pan w nim odwieczne pytanie ,które dręczy chyba każdego z nas. Czemu życie mijasz w tak szlonym tępie, chcę Cię wciąż dogonić,lecz dech mi zapiera. Niesiesz mnie wciąż dalej ,proszę zwolnij kroku, Lecz Ty jesteś głuche i odchodzisz po cichu
Yourek Ajsiński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zasłuchałem się w Twojej pięknej, nastrojowej strofie, Anno. Bardzo Ci dziękuję. Pozdrawiam serdecznie:-).
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kolejny piękny wiersz, zabieram ze sobą pozdrawiam serdecznie
Yourek Ajsiński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ot, ewenement: cieszy się człowiek, że mu coś zabrali:-))). Serdeczne dzięki, Michale - pozdrawiam.:-)
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 och jaka urocza wyliczanka, bardzo przyjemna i ciekawa :) cieszę się, że mogłam ją przeczytać. Serdecznie pozdrawiam Natalia
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a ja sobie zabiorę do ulubionych:) serdecznie pozdrawiam anka
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Naturalna lekkość. Nie jest to styl, za który dałbym się zabić, ale upodobania na bok. Pozdr.
Yourek Ajsiński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ja też bardzo cieszę się, Natalio i to w sposób szczególny: cały czas pamiętam, że jesteś pierwszą osobą, która odezwała się do mnie na tym forum:-). W takich sprawach jestem niezwykle pamiętliwy:-))). Pozdrawiam cieplutko i dziękuję:-). ************************************************** Bardzo radosny to "zabór" dla mnie, Anno:-). Pozdrawiam serdecznie - dzięki:-). ******************************************************* Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - więc Twój wpis jest dla mnie szczególnie cenny, Mirosławie. Dzięki - pozdrawiam:-).
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czemu Twe wiersze Yourku miły Dzialają na mnie - aż trace siły? I czemu życie tak szybko ucieka? I czemu jak czytam Cię to sie uśmiecham? [sub]Tekst był edytowany przez Dorma dnia 21-04-2004 16:36.[/sub]
Yourek Ajsiński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już Ci mówiłem to kiedyś, Dormo: raczej nie zachwyt to - treścią, formą, a jakiś bakcyl ultrazłośliwy. Zlecam kurację. Ściskam - życzliwy :-))) [sub]Tekst był edytowany przez Yourek Ajsiński dnia 21-04-2004 14:19.[/sub]
Rekomendowane odpowiedzi