Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Whisper of loves rain Opublikowano Czwartek o 18:42 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano Czwartek o 18:42 Choć w sprawach miłosnych nie byłem smakoszem, to o degustację los pięknie poproszę. Trafiła mi się raz... kucharka wspaniała, co menu miłosne na pamięć już znała. Ja – skromny pomocnik, ledwo co przy garach, ona – mistrzyni, w przyprawach i czarach. Gdy podała danie, tak wonne i słodkie, moje starania przy niej były wiotkie. To ona w tej kuchni rządziła przy piecu, ja ledwo patrzyłem, nie tracąc oddechu. Mieszała uczucia z wielką wprawą, pasją, aż wszystkie obawy w tym ogniu mi zgasną. I choć to był deser zjedzony w pośpiechu, nie zabrakło przy tym westchnień i uśmiechu. Choć byłem nowicjusz, a ona – profesją, zostałem po uczcie z radosną obsesją. 10
Berenika97 Opublikowano Czwartek o 20:03 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 20:03 @Whisper of loves rain Radosna obsesja po deserze - chyba każdy smakosz życia zna to uczucie! Cudownie pokazujesz, że w miłości nie trzeba być mistrzem, by docenić prawdziwie wyrafinowane danie. :) Pozdrawiam. 1
Marek.zak1 Opublikowano Czwartek o 21:06 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 21:06 Wiedza i doświadczenie przydają się w wielu sytuacjach, w kuchni, jadalni i innych częściach domu, jak przekonujesz czytelnika:). Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano Czwartek o 21:32 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 21:32 @Whisper of loves rain Napisane fajnie z przymrużeniem oka Gratuluję ps Takie danie może powstać tylko i wyłącznie jako dzieło dwojga doskonałych kucharzy. Żadne z nich samo nic nie zrobi!
Whisper of loves rain Opublikowano 23 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu @Berenika97 Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasem właśnie nowicjusz smakuje najmocniej – bez uprzedzeń, bez receptur, tylko sercem. Miłość najlepiej podaje się na świeżo. @Marek.zak1 o prawda — doświadczenie bywa bezcenne, ale czasem to właśnie świeżość spojrzenia nadaje smak całej historii Dziękuję i pozdrawiam. @Jacek_Suchowicz Pięknie powiedziane. Wspólna kuchnia wymaga zaufania, wyczucia i tej samej temperatury ognia. Dziękuję za uważną lekturę. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu @Whisper of loves rainPozazdrościć kulinarnych zdolności :)
Christine Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Whisper of loves rain Urzekające! Czasem wystarczy trafić na właściwą kucharkę, by odkryć, że degustacja potrafi być piękniejsza niż gotowanie. :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi