Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 24 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia Rozbierz mnie słowo po słowie rozpracuj myśl po myśli co we mnie mrokiem spowite niech ci najjaśniej się przyśni. Rozcałuj niedomówienia sekrety rozszarp na strzępy przytulaj moje westchnienia losem bądź podłym przejęty. A potem zamilcz beztrosko i nie myśl o mnie w ogóle wszystko co cenne podeptaj odepchnij gdy się przytulę. Sekrety schowaj w kieszenie westchnienia rozdmuchaj śmiechem i za mną się nie oglądaj wszak stałam się twoim grzechem. Rozbierz mnie słowo po słowie i ubierz w niedomówienia rozchyl mi usta oddechem i ugaś milczeniem pragnienia. Odłóż na półkę jak książkę i zajrzyj kiedyś po latach dłonią kurz ze mnie odgarnij' i wróć do mojego świata. 23
Charismafilos Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @viola arvensis wow!! aż mi serce przyspieszyło i umysł nie nadążał za tym co oko czytało! Świetne!!! 1
huzarc Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @viola arvensis Znakomite, intensywne i subtelne, napięcie w słowie i w obrazie. 1
viola arvensis Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @huzarc dzięki serdeczne :) @Charismafilos miło, pięknie dziękuję :)
Berenika97 Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @viola arvensis Przejmujący! Każda strofa to kolejny etap rozpad - od intymności przez zdradę po zapomnienie. A jednak w tym "rozbierz mnie" brzmi desperacka potrzeba bycia widzianym, nawet jeśli ma to kosztować wszystko. Świetna konstrukcja - imperatywy budują napięcie. Świetnie się czyta - rytm prowadzi przez kolejne strofy jak lawina, a te powtórzenia "rozbierz", "rozcałuj", "rozchyl" nadają tekstowi hipnotyczną melodię. Płynne i bolesne jednocześnie. Przepiękny! Cudna poezja! Jak dobrze, że jesteś!!! Serdecznie pozdrawiam. :)) 1
andrew Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @viola arvensis Czyta i myśli ... Ja tak robiłem Jak to się stało Że cię zgubiłem Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
viola arvensis Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @Berenika97 Pięknie dziękuję za to "rozpracowanie" utworu - jesteś w tym niezmiennie the best :) Serdeczności. @KOBIETA dzięki piękne :) @andrew ha ha , fajne. Dziękuję :) @Annie miło :) Dzięki. 1
Marek.zak1 Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @viola arvensis Częsta sekwencja: kocha, nie kocha/kocha inną, odkłada na półkę ze wspomnieniami. Ładnie to opisałaś. Dodam, że nie tylko oni tak mają, ale to pewnie też wiesz:). Pozdrawiam. 1
viola arvensis Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @Marek.zak1 jak w życiu tak i w wierszach bywa. Dzięki Mareczku za obecność :)
FaLcorN Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @viola arvensis Piękne zaproszenie, pozdrawiam! 1
Papierowy Lis Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @viola arvensis intensywne mimo lekkiej (i ładnej) formy, nieoczywiste relacje godności i miłości w ujęciu huśtawki życia. Niesamowite, że tak dużo udało się tu zawrzeć. Gustuję i pozdrawiam! 1
aniat. Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia Poczułam w Twoim wierszu siebie. Bardzo mi się podoba. Miłego dnia. 1
viola arvensis Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @FaLcorN proszę zagłębić sie w utwór Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdr. @Papierowy Lis pieknie dziekuję. Gratuluję dobrego gustu @aniat. To wspaniale Aniu. Serdeczności
FaLcorN Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz jest wypraszająco-zapraszający. Po lekturze domniemam, że Poetka zdaje sobie sprawę, iż każdy początek zawiera już koniec, a koniec jest początkiem. Życzę dobrej proporcji początku do końca, krzepkiej niedzieli i jak miód przyszłego tygodnia. 1
viola arvensis Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @FaLcorN coż więc, dziekuję za interpretację i życzę tegoż samego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
FaLcorN Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia @viola arvensis Dziękuję! Pozdrawiam! 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Witaj - z przyjemnością przeczytałeś - super - Pzdr.serdecznie. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia ale mnie zainspirowałaś:)))) Już Cię rozbieram; także ze słów, skłębionych marzeń w ciągłym roju, z nieokiełznanych i mrocznych snów, ze skrytych pragnień, co może koją. ... Dalej w oddzielnym poście .... 1
Rekomendowane odpowiedzi