Ten utwór został doceniony przez użytkowników. hania kluseczka Opublikowano 16 Listopada 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 nasze ciała znają drogę biegną do siebie po zgliszczach rozumieją więcej niż my sami o sobie moglibyśmy wiedzieć jakby to one miały plan w ostatnim błysku skóry w cichym stłumionym olśnieniu już nie chcemy żadnych odpowiedzi żadnych słów nie chcemy przebaczenia znowu jesteśmy na wojnie która pamięta każde drżenie starsze niż rozstanie niż nasz każdy wstyd twoje biodra ułożone w moją stronę choć rozum krzyczy nie nie uniosę cię to niezmienność wraca jak oddech i znowu mościsz się we mnie 10
Marek.zak1 Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 Tak, ciała robią swoje i nie zważają na rozum i inne okoliczności. Z podobaniem dla wiersza.
huzarc Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @Marek.zak1 To ujmujący wiersz o dwójce ludzi, których istnienia zawieszone jest w fizyczności i bliskości poza zgliszczami wzajemnych pomiędzy nimi przepychanek o mało istotne racje. Poetycki kondensat o międzyludzkiej kondycji związku, których harmonia ma fizyczny charakter.
FaLcorN Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @hania kluseczka Wiersz piękny autentyzmem, pozdrawiam!
hania kluseczka Opublikowano 17 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @Marek.zak1 tak:) @huzarc właściwie, to w jednym z komentarzy zainspirowałeś mnie do napisania tego tekstu :) @FaLcorN dzięki! :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 Witaj - mi się podoba - Pzdr.
huzarc Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @hania kluseczka mmm, zostałem Muzą;)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @hania kluseczkaTak!
Berenika97 Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @hania kluseczka Magnetyzm cielesny, który przetrwa rozpad związku. Ciało ma własną pamięć i własne prawa. Super!
hania kluseczka Opublikowano 17 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @huzarc tak, może być, że muzkiem ;) @Waldemar_Talar_Talar @Wędrowiec.1984 @Berenika97 cieszę się, że mi jakoś poszedł ten wierszyk, bo to rzadko używana przeze mnie forma :) 2
Nata_Kruk Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 @hania kluseczka... to bardzo kobieca .. próba.. "weź mnie". Bardzo dobry wiersz.
hania kluseczka Opublikowano 20 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 @Nata_Kruk najpierw napisałam ten tekst pod piosenkę, długo z nią walczyłam, a i tak nie wypadła tak jakbym chciała: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a potem go zmodyfikowałam, powiedzmy pod wiersz, ciężko było, ale spróbowałam go oderwać od piosenki, może i się udało :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Haniu... aż musiałam zacytować siebie... Myszka mi szwankuje, albo ja niezdarnie klikam... pisałam pierw... próśba... poprawiałam na... prośba... ale wyszła.. próba.. :) Miałam na myśli słowo... to.. prośba.
hania kluseczka Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @Nata_Kruk spoko, może być też i próba, wymuszenia, przez zagrywki poniżej pasa :)))))))
Rekomendowane odpowiedzi