Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 22 Października 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 już nie ujrzysz — wiem, maleńka — mej troskliwej, ciepłej twarzy ale nie płacz, bo w twych dłoniach moja pamięć wciąż się żarzy nie podniosę rąk zmęczonych do uścisku nie powrócę ale dotknę cię w powiewie kiedy wiatr twe włosy muśnie niech ci lato wciąż powraca niechaj śmiech rozgoni chmury i pamiętaj że wciąż jestem twoja babcia - patrzę z góry 30
Marek.zak1 Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 Piękne i wzruszające, zwłaszcza 2 ostatnie wersy. M. 1
Annna2 Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Berenika97 Wzruszający 1
Berenika97 Opublikowano 22 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Marek.zak1Bardzo dziękuję! To wspomnienie mojej ukochanej babci. @Annna2Bardzo dziękuję! To o wspaniałej babci Marysi. :) @huzarcBardzo dziękuję! :) 1
Annna2 Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Berenika97 nasze Babcie miały tak samo na imię. Babcie Marie są najlepsze 1
huzarc Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Berenika97 To wiersz, który mówi z miejsca czułości i spokoju, jakby sam był szeptem z innego świata — łagodnym, bez lęku. Jest to wyznanie o prostej ale i głębokiej miłości, która nie umiera, tylko zmienia formę, przenika w powiew wiatru, w ciepło lata, w śmiech wnuczki. To elegia o obecności i czuwaniu w drobiazgach codzienności pomimo fizycznego braku, namacalnego i bezpośredniego. Pozdrawiam:) 1
Simon Tracy Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Berenika97 Cudowny wiersz. Ja swoje obie babcie też bardzo kochałem i tęsknię za nimi. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Berenika97 Przytulam Cię. 1
Migrena Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Berenika97 wzruszająca poezja - to piękny, pełen ciepła testament miłości, w którym Berenika, w subtelny sposób utrwala pamięć o ukochanej babci. wiersz tak bardzo wzruszający, że brak mi słów.... 1
lena2_ Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 Ojej jak wzruszająco, tyle w wierszu miłości ile tylko babcia może dać wnuczce:):) 1
andrew Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Berenika97 Jest... Ze wzruszeniem przeczytała ,,swój,,wiersz .To miała na myśli . Często gdy odejdą, jesteśmy bliżej niż za życia. Tak mam z Mamą. Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 Witam - za wszystkimi - wzrusza - Pzdr.zadumany. 1
Berenika97 Opublikowano 22 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Annna2Oczywiście, że tak! Babcia mojego męża, która również już nie żyje - to też Maria. A babcia mojej przyjaciółki, Maria - jest wspaniałą kobietą. :)))) @huzarc Dziękuję za te słowa - opisałeś dokładnie to, co chciałam wyrazić, a czego sama nie umiałam tak jasno nazwać. Ten "szept z innego świata"- to piękne określenie. Pozdrawiam serdecznie. @Simon Tracy Dziękuję za te słowa. Piękne, że tak ciepło wspominasz swoje babcie - ta miłość i tęsknota to coś, co nas łączy. Ściskam serdecznie. @Alicja_Wysocka Dziękuję za to przytulenie. Odwzajemniam! :) @Migrena Dziękuję z całego serca. To, że brakuje Ci słów, mówi mi więcej niż jakiekolwiek słowa. :)))) Ściskam mocno! @lena2_ Dziękuję za te słowa :) Miłość babci jest rzeczywiście niepowtarzalna. Ściskam! @andrew Dziękuję za te słowa. To, co napisałaś o bliskości po odejściu, bardzo mnie wzruszyło. Rozumiem to. Przesyłam Ci ciepłe myśli. @Roma Bardzo dziękuję. To, że wiersz przywołał wspomnienia, jest dla mnie bardzo ważne. Ściskam serdecznie. :) @Waldemar_Talar_TalarBardzo dziękuję! Pozdrawiam :))) @viola arvensis@Leo Krzyszczyk-Podlaś@JuzDawnoUmarlem@UtratabezStratySerdecznie dziękuję za Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i pozdrawiam. :)
beta_b Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 Pięknie i delikatnie. Wyjątkowy. Bb 1
infelia Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Berenika97 Powiało nadzieją. 1
Nata_Kruk Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 Ktoś żyje w naszych sercach (tutaj Babcia) dopóki jest pamięć o tej osobie. Bereniko... w ciepłych słowach, bardzo subtelny hołd dla bliskiej osoby. Pozdrawiam. 1
sisy89 Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 Jej, przepięknie i wzruszająco... Ja mam taką nadzieję, że nasi bliscy patrzą z góry... Pozdrawiam serdecznie. 1
KOBIETA Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 @Berenika97 Ciepło :) z lekkością i nadzieją:) Pozdrawiam serdecznie:) 1
Natuskaa Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 Wejście w rolę własnej babci, to bardzo zaskakujący pomysł. Niemniej jednak wyszedł z tego piękny wiersz. Pozdrawiam :) 1
Berenika97 Opublikowano 23 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2025 @beta_b Dziękuję za te słowa. Bardzo mi miło. :) @infelia Dziękuję. Cieszę się, że wiersz przyniósł trochę nadziei - to było dla mnie ważne. @Nata_Kruk Dziękuję za zrozumienie. To właśnie chciałam wyrazić - że pamięć to forma obecności. Twoje słowa bardzo mnie wzruszyły. Pozdrawiam. @sisy89 Dziękuję. Ja też w to wierzę - że patrzą i czuwają. To piękna myśl, która daje siłę. Pozdrawiam serdecznie. @KOBIETA Dziękuję :) Właśnie o to mi chodziło - żeby mimo smutku było w tym ciepło i nadzieja. Pozdrawiam serdecznie! @Natuskaa Dziękuję. Chciałam spróbować powiedzieć to, co ona by chciała nam zostawić. Pozdrawiam serdecznie. @jan_komułzykantSerdecznie dziękuję:) Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi