Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 3 Września Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Września wiesz... czasami płaczę, pomaga nie zawsze, a wystarczająco często, by żyć dalej gdy z brzegu występuje rzeka, przemierza pagórki policzków, niespiesznie dolinę ust przecina - w niej słone niby paluszki łzy, człowiecze i szczere jak uśmiech dziecka wiesz... czasami płaczę 22
Annna2 Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września @Ewelina bo to nieprawda, że płaczą ludzie najsłabsi. ładnie 1
Ewelina Opublikowano 3 Września Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września @Annna2 zgadzam się, to nieprawda, choć różnie jest płacz postrzegany...
andrew Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września @Ewelina ... płacz jak deszcz, użyźnia grunt i nie tyłko... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 2
Migrena Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września @Ewelina Bardzo ciekawie napisany wiersz. Intymny szkic o płaczu jako akcie oczyszczającym. Prosty, a jednocześnie głęboki. Łzy stają się tu krajobrazem twarzy. To symbol ludzkiej kruchości. 1
Ewelina Opublikowano 3 Września Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września @andrew @andrew ładnie napisane. Pozdrawiam serdecznie @Migrena piękne podsumowane. Dziękuję i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Berenika97 Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września @Ewelina Podoba mi się sposób, w jaki opisujesz płacz - jako naturalny krajobraz: rzekę, która przecina policzki jak pagórki i usta jak dolinę - to piękna metafora. A porównanie łez do uśmiechu dziecka w ich szczerości pokazuje, że płacz nie jest słabością, ale autentyczną reakcją na życie. No i piękne i mądre zakończenie. Życzę Ci więcej łez szczęcia niż "tych innych". 1
Ewelina Opublikowano 3 Września Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września @Berenika97 dziękuję bardzo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie spodziewałam się tylu pięknych słów. I do tego wszystko tak doskonale podsumowane. Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie 1
Toyer Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września Mnie płakanie też pomagało - chociaż płakałem za długo - ponad pół roku - walcząc z depresją i odrzuceniem - piękny wzruszający wiersz o płaczu 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września @Ewelina czasami się trzeba wypłakać dać ujście tym słonym emocjom chłop sobie zalewa robaka wraz z nim zaleje się mocno a potem obydwaj zalani wracają w domowe pielesze kobieta ich wita zryczana wrócili i jeszcze się cieszy ps zamiast kijem od szczotki wypędzić z chłopa robaka 1
Leszczym Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września @Ewelina Są też tacy co generalnie tęsknią za płaczem... Świetny wiersz !! 1
Rafael Marius Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzisiaj na Bulwarach 5 cm ma Wiśle, czyli rekordowo niski poziom. Rzeki wyschły, bo ludzie za rzadko płaczą . Edytowane 3 Września przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Milady Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września Piękny wiersz, szczególnie pierwsza część do mnie przemawia - jest bardzo naturalna. Przypomniałaś mi, żeby kupić paluszki :) 1
FaLcorN Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września @Ewelina Nie płacz Ewela, szkoda łez, życie jest zmienne, tak jak deszcz. Mogę Ci wierszy róże dać, skroplą się w tomik, będą trwać. 1
violetta Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września Ja to nie płaczę, nie pamiętam, kiedy płakałam. U mnie płacz, to raczej irytujący. Chociaż miałam łzy wzruszenia, gdy słucham naszego prezydenta, gdy wplatał słowa z wiersza Pieśń o żołnierzach z Westerplatte, ilekroć czytam o rajskich wrzosowiskam, to płaczę. Przy Titanicu płakałam i przy Ani z Zielonego Wzgórza:) 1
Ewelina Opublikowano 3 Września Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września @Toyer dziękuję serdecznie za Twój szczery komentarz. To poruszające: ile łez tylko ludzkich historii. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września @Ewelina Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - Powyższy odnośnik świetnie ukazuje rodzaje płaczu. @Ewelina Ewelino, piękny wiersz, lecz ja tak to widzę: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 3 Września Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września @Jacek_Suchowicz Wolę popłakać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie @Leszczym a po co tęsknić? Wystarczy odkręcić zaworki ;) Dziękuję i pozdrawiam serdecznie @Rafael Marius cóż... Może trzeba bardziej zachęcać do płaczu, choć z drugiej strony to dość intymna sfera i ciężko cokolwiek tu narzucać. Stany wód w Polsce są coraz niższe i to bardzo martwi.
Leszczym Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września @Ewelina Oj nie, tęskni się za płaczem. Za takim zwykłym odruchem płaczu. Naprawdę się tęskni, no ale to może jak tylko mam, zresztą nieczęsto. 1
Dagna Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września (edytowane) @Ewelina rozbraja, choć „ pagórki policzków” odbierają powagę imho, ale rozumiem, że kierunek ma być „ landszaftowy” ;) Płacz jest piękny, oczyszczający, ( ale sama nie umiem się smucić, ot, natura ;)) Edytowane 3 Września przez Dagna (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi