andreas Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 @Alicja_Wysocka Właściwie jest to nad wyraz subtelny erotyk - niespodzianka, gdyż okazuje się to dopiero w ostatnim wersie, w przeciwieństwie do mojego niedawnego wierszyka. spadłaś znienacka wiosennym deszczem w listopadowy mój smutny świat cały przemoknąć czyż mógłbym nie chcieć by w ciepłych strugach tak stać i stać W związku z deszczem mam jeszcze jeden "kawałek", może nie tyle romantyczny , co życiowy. zwiała oziębła Zośka z Włocławka od zbyt jurnego męża do Sławka lecz co wieczór klnie do diabła bo pod rynnę z deszczu wpadła a nie potrzebna jej nawet mżawka Miłego dnia życzę Alicjo, ze słonecznej dzisiaj Częstochowy. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 @jaś O mamuniu, ale się rozpisałeś, no wiesz? Zabić człowieka można słowem, to co, w wierszu "Tańcowała igła z nitką" też jest dno, bo igłą można zabić, nożem też, a smaruje się nim chleb. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedy i gdzie to napisałam? Ten wiersz jest wyłącznie erotykiem, no które słowa mówią Ci o tym co się robi z maku. Czy na pewno z dzikiego maku sporadycznie rosnącego na łące? Może jesteś rozdrażniony, ale przepraszać Cię nie będę, bo nie am za co. Lubisz sobie pogadać, to już wiem, ale nie wmawiaj mi dziecka na plecy. Nie mam wpływu na to, co kto sobie uroi, jeśli tak Cię drażnię, nie czytaj mnie i tyle w temacie. Pogody ducha i panowania nad sobą :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 @andreas Ufff... Erotyk, bo zostałam przed chwilą podejrzana o zupełnie coś innego. I cóż można sądzić o kimś, komu podajesz bułkę z masłem, a ten ktoś kojarzy to ze śmiertelnym otruciem Dziękuję, pozdrawiam również słonecznie :) 1
andreas Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 @Alicja_Wysocka Od takich osób najlepsza separacja.
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 @jaś Nie denerwuję się i niczym nie rzucam, w przeciwieństwie do Ciebie. Nie obrażaj mi gości pod moim wierszem. Nikt Cię nie zatrzymuje. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 @Lena, kłaniam się wdzięcznie :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 @Bożena Tatara - Paszko, dziękuję :) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznam, że nie znałem formy rozwić. Osobiście napisałbym ten wers jakoś tak: Lecz każdy się rozwinął Pozdrawiam :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 (edytowane) @Sylwester_Lasota To jest neologizm, Sylwestrze. Był zwinięty i się rozwił inaczej rozkwitł :) Roskraśniony, też neologizm :) Edytowane 9 Kwietnia 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to Cię chyba zaskoczę: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2025 (edytowane) @Sylwester_Lasota Rzeczywiście mnie zaskoczyłeś, dziękuję :) A popatrz, już myślałam, że to moje słowo, ale to nic, jakieś zmyślątko Cię jeszcze zaskoczy :) Ale wiesz co? Pochwalę Cię za wnikliwość i dbałość o język polski, który jest dla mnie najpiękniejszy na świecie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobranoc Edytowane 9 Kwietnia 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 @Deonix_, dziękuję :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 @Adaś Marek, również dziękuję :)
Leszczym Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 @Alicja_Wysocka A nie mówiłem ;))
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 @Leszczym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale co mówiłeś, przypomnij proszę, bo nie pamiętam.
Leszczym Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 @Alicja_Wysocka Ogólnie wspomniałem jakiś miesiąc temu że masz dobre wiersze, bardzo dobre i tylko spójrz, normalnie po 20 lajków albo i lepiej :)) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 (edytowane) @Leszczym Aaa, to zasługa tych, którym się podobają, mają życzliwe oczy i serca, Dziękuję również Tobie. Z pozdrowieniami :) Edytowane 11 Kwietnia 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
Leszczym Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 @Alicja_Wysocka A dlaczego niby "niemniej" ?? Również pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2025 @Leszczym Poprawiłam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi