Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Manek Opublikowano 25 Czerwca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 Schadzka Pudrezy lustro róża i liścik Woń cygarowa słów jądro przybądź Czereśni czerwień może się ziści Może mój Boże a może wysiąść Biurko pistolet na ścianie liścik Pachnidłem mroczy i słowo przyjdę Radość niepewność rywali wyścig Fantazji burza może nie wyjdzie Kawiarnia spacer kaczki na wodzie Szczebiot o niczym jakby tu zacząć Urok rozniecić jak nim powozić Zniknie za bramą czy też zatańczą Marek Thomanek 24.06.2024 11
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 Melodyjnie Łukasz Jasiński
Alicja_Wysocka Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super wersik :) Też tego nie wiem, reszta, niczego sobie, pozdrawiam :)
Rafael Marius Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Można by o kaczkach, ciekawe mają zwyczaje. Warto się znać na wielu tematach to zawsze się coś wspólnego znajdzie. 1
befana_di_campi Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 (edytowane) @Manek Odezwało się Beatą Obertyńską (1898-1980)... Jedną z najwybitniejszych polskich poetek, lecz niestety zapomnianą. Także m.in. z powodu jej niepolitycznych poglądów. Edytowane 25 Czerwca 2024 przez befana_di_campi (wyświetl historię edycji)
Manek Opublikowano 26 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński cieszę się że się spodobało Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano właśnie. Urok rozniecić jeszcze jakoś tam można, ale jak go utrzymać?? No tak, ale w tym wypadku byłby to właśnie taki szczebiot o niczym, a chciałoby się przejść na całkiem inny temat. @befana_di_campi Obertyńskiej rzeczywiście jeszcze nie znałem. Dzięki za zwrócenie mi na nią uwagi. Poczytam sobie. @iwonaroma dziękuję za śliczny komplement @Monia @Starzec dziękuję za serducho 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2024 (edytowane) @Manek Owszem, jednak brakuje szlifu, czytam - tak: "Schadzka Odbicie lustra, róża i liścik, głęboka woń cygara, ciche jądro słów, koszyk młodych czereśni - czerwień i można już wysiąść..." Itp.itd. Prócz melodii, potrzebna jest również atmosfera, aby czytelnik mógł sobie wyobrazić - gdzie jest... W podobnym tonie napisałem prozę poetycką pod tytułem: "Świętym mordercom poezji..." - tutaj można znaleźć. Łukasz Jasiński Edytowane 26 Czerwca 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Rafael Marius Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale są ludzie, którzy potrzebują bardzo długo rozmawiać na neutralne tematy zanim przejdą do rzeczy.
Manek Opublikowano 26 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński I zmieniłbyś w ten sposób sens wypowiedzi. Nie zrozumiałeś niestety o co w wierszu chodzi chodzi. Sorki. @Rafael Marius Tak. Racja. Miałem jednak nadzieję, że uda mi się ukazać uczucie niepewności, z jakim się ci ludzie borykają, podczas takiego długiego rozmawiania. 1
Rafael Marius Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I całkiem dobrze Ci to wyszło. Ja tak to właśnie odebrałem. Wiadomo randki to nie jest prosta sprawa. 1
Kwiatuszek Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Manek Bardzo lubię te Twoje wiersze:-)))) Pozdrawiam raz jeszcze! 1
Manek Opublikowano 28 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Kwiatuszek Bardzo mnie to cieszy. Zamierzam w następnym tygodniu wrzucić tutaj najlepszy wiersz, jaki według mnie do tej pory napisałem. Jestem ciekawy, czy i tym razem będzie on w Twoim guście. Pozdrawiam. 1
Kwiatuszek Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Manek A ja myślałam, że Twoje " najlepsze" już wstawiłeś:;-))) W takim razie czekam z niecierpliwością:-)
Manek Opublikowano 28 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ nie. Mam jeszcze kilka perełek. Te wysyłam najpierw do redakcji, a dopiero jak zostaną opublikowane wrzucam tutaj. 1
Leszczym Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Manek Wiersz bardzo dobry, zwłaszcza technicznie :)
Manek Opublikowano 28 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Leszczym Dziękuję Ci bardzo. Cieszę się. A widzisz, koledze Jasińskiemu się nie spodobało. Dla niego wiersz jest niedopracowany. Tak to już jest z tą sztuką. co dla jednego jest piękne, jest dla drugiego denne. Pozdrawiam 1
violetta Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zalotny wierszyk, podoba się.
Manek Opublikowano 28 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @violetta a mnie się podoba, że się Tobie podoba. Dziękuję i pozdrawiam 1
Kwiatuszek Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Manek Ty to jesteś już "zawodowy poeta" - taki Krzyś w tym temacie. Moje twory to na razie prosiaczkowa poezja:-))) A może kiedyś...
Rekomendowane odpowiedzi