Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 30 Października 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 (edytowane) Jutro czas we mnie i czas obok mnie nieustannie zawiązuje supły jakby chciał pozliczać dekady lecz to co umyka i tak zamienia się w wieczność rozrzucając ślady na wądołach które mimochodem w pamiętnikach i pamiętaniu o ile przetrwa pamięć w konstelacjach hordy głów to co wczoraj można spopielić temu co dzisiaj nadać wymagany ton przecież konającym ptakom niepotrzebne gniazda pisklętom potrzebne od zaraz październik, 2023 Edytowane 26 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 19
Rafael Marius Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sztuka życia umieć to zauważyć. Dorobek starszych, którzy odchodzą staje się dziedzictwem młodych. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I jeszcze w wierszach Refleksyjnie dzisiaj u Ciebie Nato Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Deonix_ Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Nie wiem dlaczego spodobał mi się całkowicie po drugim czytaniu. A zasługuje na to absolutnie. Puenta mnie usadziła. Piękny, mądry, ale podszyty bólem wiersz. Pozdrawiam Deo 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 czas w Tobie i obok Ciebie zapętla się nieustannie wymyśla różne psikusy miesza zczochraną pamięć to dawne nagle na wierzchu bieżące pochłania nicość by później gdy niepotrzebne samo do głowy przyszło a ptakom tym konającym spokoju szacunku trzeba by odbyć podróż ostatnią w najświętsze wnętrze nieba :) 4
Wiechu J. K. Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_KrukNazwałbym to "kołowrotek życia." Księga Koheleta 1 - 1:18 świetnie to opisuje: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie Nato! Dobry wiersz! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Witam - z przyjemnością przeczytałem - Pozdr.serdecznie.
Nata_Kruk Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 Rafaelu Marius... dorobek starszych, powinien być dziedzictwem młodych. Alicjo W... fajnie, że tak... refleksyjnie.. odbierasz. Deonix... hmm.. też się zastanawiam... dlaczego... ;) Miłe słowa mi zostawiasz. Wiesławie JK... o tak, kołowrotek, na pewno. Waldku oraz Iwonaroma... uśmiech ślę za Wasze słowa... :) Dziękuję Wam za każde zostawione słówko i... pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku... co tam ja i mnie podobni - szare pyłki tego padołu, za to ci wielce możni... ludzie na ziemi jak sępy potrafią rozdziobać co cenne i pętli się czas w kołowrotku a lepsze ciągle daremne to dawne niezwykle ważne by nicość nie zżarła dzisiaj dekady winno się trawić i gniazdom tkać lepszą przyszłość Prawie zawsze dokładasz do danej treści zrymowane wersy i za to Ci bardzo dziękuję... :) Tectosmith... Elephant... Andrzej Wojnowski... Wam także dziękuję za ślady czytania... :) Edytowane 2 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
Starzec Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2023 @Nata_Kruk refleksyjny wiersz, na czasie, ale tak mnie zastanowiły wersy" przecież konającym ptakom niepotrzebne gniazda", to gdzie mają konać? Pozdrawiam:) 2
Monia Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @Nata_Kruk Bardzo refleksyjny nastrój bije z twojego wiersza.Listopad jest takim miesiącem,gdy pogłębiamy się w zadumie i nostalgii.Pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Starzec... cieszę się, że wg Ciebie na czasie, taki był w założeniu. Wspomniane przez Ciebie wersy... "przecież konającym ptakom niepotrzebne gniazda"... są częścią oddzielnej strofki, to spory skrót myślowy... bo i żyją, i konają w gniazdach urządzonych przez siebie. 'dom jest domem', nawet wtedy, gdy ktoś obcy go niszczy, czy narzuca swoje. Dzięki za wizytę... :) Monia... ludziom.. "refleksi się".. nie tylko w listopadzie... :) Fajnie, że nastrój przypadł. Dzięki. Pozdrowienia dla obojga. Edytowane 1 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
viola arvensis Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @Nata_Kruk bardzo dobry wiersz. Warto zanurzyć się w refleksji. 2
Nata_Kruk Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Viola Arvensis... zatem, zanurzmy się obie... ;) Dzięki za wizytę. JWF... Kamil Olszówka... A_typowa_a... dziękuję i Wam za ślady czytania. Edytowane 2 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
poezja.tanczy Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 @Nata_Kruk Mądre Dobrze, choć pisklęta czasami domagają się zbyt wiele Pozdrowienia najlepsze 1
Nata_Kruk Opublikowano 2 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 (edytowane) Poezjo - Marcinie... dzięki za dobre słowo, a pisklaki, racja... czasami chcą zbyt wiele... ;) ale w gniazdach powinny uczyć się, jak wybierać, dlatego są one tak ważne. Naj... i Tobie. Corleone11... dzięki za ślad czytania. Edytowane 2 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Leszczym Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 @Nata_Kruk Byłoby może najlepsze gdyby i konające ptaki i pisklęta te gniazda miały, ale to chyba zakrawa na niepoprawny optymizm :) 2
Nata_Kruk Opublikowano 4 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 Leszczym.. pełna zgoda na Twoje słowa.! Dziękuję za zatrzymanie... :)
Rekomendowane odpowiedzi