Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 19 Września 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 W tym roku jesieni nie będzie, zatrzymam słońce wysoko, byś mógł się wygrzewać w promieniach, i bujał się ze mną w obłokach. W tym roku nie będzie jesieni, chmury i deszcze rozgonię, byś patrzył na mnie życzliwie, i by nie marzły ci dłonie. Nie będzie jesieni w tym roku, kwiaty w kolczykach przyniosę a jeśli to będzie za mało - - na rzęsach letnią rosę. Jesieni nie będzie w tym roku, świat twój zmaluję zielenią, i nie pozwolę przyfrunąć, złym myślom ani zwątpieniom. Jesień zaistnieć nie zdoła, nie znajdzie tu miejsca dla siebie Pozwól mi tylko być blisko, bo czuję wiosnę do ciebie. 19
Marek.zak1 Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 To czucie wiosny mnie ujęło:). M 1
Manek Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 Do tańca wiosny nie trzeba Ani ciepłego lata Jesień jest także urocza A zima też piękna bywa. 1
Gość Franek K Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 (edytowane) @viola arvensis Najlepszy Twój tekst tutaj so far. Brawo! Edytowane 19 Września 2023 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
viola arvensis Opublikowano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Marek.zak1 i o to chodzi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Manek prawda, prawda @Franek K tak sądzisz? A pisany prawie na kolanie..
Gość Franek K Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 (edytowane) @viola arvensis Takie są najlepsze. Wypływają z duszy same i nie ma co z nimi dyskutować. Usuń tylko kropkę z tytułu, bo niepotrzebna, a daj przecinek po "przyniosę". Edytowane 19 Września 2023 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 Ładnie, lekko, adekwatnie do pogody :))) I chyba niecoerotycznie (?) :)))))))))))))))))) Chociaż ja lubię jesień :) To taki czas na spowolnienie i odpoczynek, niekoniecznie obumieranie ;) Ale Peela może czuć inaczej :) Pozdrawiam :) Deo 2
viola arvensis Opublikowano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Franek K oznajmiam wszem i wobec, że nie pisany pod wpływem zakochania Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Deonix_ kocham jesień, a jakże! Dziękuję za miły komentarz
Poezja to życie Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @viola arvensis Wiosna radosna, jesień żałosna, zima trzyma a lato? Co ty na to? 1
viola arvensis Opublikowano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Dragaz lato jak zwykle za krótkie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ewelina Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @viola arvensis pogody wiersz z nadzieją w tle. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 w tym roku jesieni nie będzie przyroda nie zawsze jest z nami już lato swe wątki przędzie srebrnymi nitkami omami w tym roku nie będzie jesieni choć złocą alejki się w parkach na ustach pomadka czerwieni a księżyc to nasza latarka nie będzie jesieni w tym roku choć deszczu jest ilość niewielka szum morza przegoni niepokój i wiosna zawita nam w sercach :) 2
viola arvensis Opublikowano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Ewelina super Ewelinko ! Serdeczności Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz Wow! Brawo !
Rafael Marius Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niech się spełnia. A ukwiecone lato pozostanie na zawsze. Jestem ciepłolubny. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @viola arvensis Tak jest, wiersz bardzo fajnie się kończy i w sumie nawet odrobinę zaskakująco. Lubię to, no i jest fajnie zrymowany, oraz czytanie wciąga. 1
viola arvensis Opublikowano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @Rafael Marius też wolę ciepło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Wędrowiec.1984 no to miło mi 1
violetta Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 Jesień przyjdzie, jak tylko opadną liście, pójdzie spać :) 1
viola arvensis Opublikowano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 @SInYc bardzo mi miło, dziękuję! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
iwonaroma Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 Na to wygląda :) tegoroczna jesień jesień słabo przypomina... Ciepły, pozytywny przekaz :) 1
Tectosmith Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2023 @viola arvensis Bardzo ładny wiersz. Wiersz jest o jesieni, ale jak dla mnie wcale nie o tej astronomicznej. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Rekomendowane odpowiedzi