Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marek.zak1 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 -Mistrzu, mówią, że nigdy nie kupisz miłości. -Nie, sprzedający nie ma do niej praw własności, bo to stan ducha który łączy dwie osoby, i nie podlega prawom handlowej umowy. 9
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 Witam - modre pisanie - Pozdr.
obywatel Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 @Marek.zak1 Mogę się mylić, ale w kontekście praw, mówimy o prawie, czyli "prawa własności" ? NIe - oznacza kupisz, czy nie kupisz?
Marek.zak1 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawo własności dotyczy przedmiotu, pieniędzy itp. Prawa własności intelektualnej są nieco inne: Jakie są prawa własności intelektualnej? Obejmuje dwa rodzaje praw: własność przemysłową, na którą składają się wynalazki (patenty), znaki towarowe, wzory przemysłowe i użytkowe, oznaczenia pochodzenia, oraz prawo autorskie, na które składa się własność artystyczna i literacka. Przyjąłem, że prawo do miłości jest szersze i bliższe do intelektualnej, niż prawo do danego osobnika i składa się z obu wyżej wymienionych. To oczywiście zabawa, więc ktoś inny może widzieć to inaczej. Pozdrawiam.
obywatel Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 W tytule i w treści czy ma być liczba mnoga praw czy pojedyncza prawa? - o tym pisałem, rany julek (to nie przekleństwo?)
Marek.zak1 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Liczba mnoga w tytule i treści, bo w znaczeniu własności intelektualnej są prawa własności. Prawo własności dotyczy tylko przedmiotu. Pozdrawiam.
obywatel Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 @Marek.zak1 Ok myślałem, że ta tak jak z pomarańczą, mówimy pomarańcza nie pomarańcz :) Dzięki , Pozdrawiam 1
Rafael Marius Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda. Ładnie napisane.
Marek.zak1 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Impresja po wielu próbach sprzedaży rodzinnego mieszkania i wizytach u prawników i notariuszy i wielu rozmowach o prawie własności.
Wiechu J. K. Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 @Marek.zak1 Zachodzi pytanie: Czy to Miłość posiada prawo do takiej własności? Myślę, że tak, ponieważ w głębi duszy, każdy chce być kochany(a), lubiany(a), poważany(a), itd., a Miłość przygarnie każdego i wszystko wybaczy... 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba że to nie jest miłość. Nigdy nie wiadomo .... Tak mówią... pozdr.
Marek.zak1 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2022 @Andrzej_Wojnowski Nie można kupić bo ten / ta jej nie ma do kupującego, może co najwyżej oszukać, jak to robią sprzedając fałszywe dolary, czy pozłacane sztabki, jako złote. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi