Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marek.zak1 Opublikowano 27 Listopada 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Niby się spodziewali, jednakże myśleli, że ich oszczędzi, może przyjdzie, ale później, bo, jak wszędzie, bywało u nich bardzo różnie, ale dawniej łączyła wspólnota pościeli. Dni szarych coraz więcej i ciągle pytania, co razem tu robimy, bo dzieci, bo kredyt, choć było średnio, jednak daleko od biedy, w kłótnie się zamieniały wszelkie różne zdania. Dogasała powoli, niezauważenie, nie wiedzieli od kiedy, żeby ją ratować. Jak biegacz, który zwalnia z każdym okrążeniem ale biegnie do mety i wciąż chce próbować. Patrząc na nasze życie, wierzcie mi, tak było, była z nami, lecz zgasła, zgasła nasza miłość. 8
Marek.zak1 Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, tak żywioły nie maja mózgu, systemów wartości i tak dalej. Ja też lubię kobiety, a one to od razu zauważają. Myślę, że wielu z tego korzysta, a system wartości na inne okazje. Pozdrawiam, a o rozwodach, czy braku słyszałem. W Polsce idzie w tym kierunku, na razie drastycznie mają być podniesione opłaty za złożenie pozwu w ramach ochrony rodziny.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Witaj - podoba sie Marku - Pozdr.
Gość Franek K Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Świetny tekst popełniłeś. Sonecik jak ta lala. Najbardziej podoba mi się wspólnota pościeli. Najpierw fajne jest ciasne łóżko, a na koniec często oddzielne sypialnie. Jak to powstrzymać? Coraz mniej jest trwałych związków.
Marek.zak1 Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, a jak to powstrzymać? Są czynniki destrukcyjne, jak choćby brak kasy, mieszkania, dłuższe rozstania, zaniedbanie siebie i drugiej osoby, też brak dzieci, różne życiowe cele. Długo by wymieniać, a gwarancji nie ma nigdy, podobnie jak czynniki ryzyka w chorobie wieńcowej, bo nie masz żadnego, a zawał w realu, bo to geny. Pamiętaj, że jesteś jednym z moich sonatowych nauczycieli:). Pozdrawiam listopadowo. 1
Gość Franek K Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 @Marek.zak1 Ha ha. Ja? Napisałem ich kilka zaledwie. A co do gwarancji, to się zgadzam. Żadnej nie ma. Z jesiennym pozdrowieniem z Podkarpacia.
beta_b Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 To jakiś majstersztyk, utrzymać ją przez lata, w dobrej kondycji i pogodzie. A tekst dobry, ściskam sąsiedzie, bb 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Czasem potrzeba Trzęsienia ziemi Tylko nie zawsze Można je Docenić
Czarek Płatak Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Rutyna potrafi wszystko zadeptać. Pewnie stąd się wzięło o tym podlewaniu.
Leszczym Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 @Marek.zak1 Szara codzienność potrafi oj potrafi dojechać jak prawie nic innego :// 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 (edytowane) @Marek.zak1 Uwielbiam takie wiersze, choć należą do kategorii smutnych. Uwielbiam i sam takowe piszę. Pamiętam, ktoś kiedyś powiedział, że gdzie zaczyna się smutek, gorycz i cierpienie tam rodzi się poezja. Gdy czytam takie wiersze, przekonuje się, że to prawda i bardzo dobrze. Poezja stanowi dla emocji ujście, pozwala ubrać je w złoty laur. Kto nie zna poezji, niech żałuje. Edytowane 7 Grudnia 2021 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi