Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Nie urodziłem się wczoraj. Ty też nie. Skąd wiem? Co za głupie pytanie. Widzę twoje odbicie w oknie. Jedziemy tym samym pociągiem, chociaż po innych torach. Ot, taki paradoks naszej rzeczywistości. Czasami odnoszę wrażenie, że również w innej czasoprzestrzeni. Łączy nas przedział. Otwierają się drzwi pomiędzy i wtedy zastanawia mnie czy w ogóle możliwe jest zderzenie, jakie zdarzają się innym pociągom. Edytowane 29 Listopada 2019 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 5
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Witaj - ciekawy wiersz - i ciekawe pytanie - ale jednak się zdarzają... Psychologicznie to brzmi ale prawdziwie. Pozd.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba nie. " Jedzie pociąg po torach długi szary obszerny nikt na niego nie czeka bo to pociąg pancerny" Takim jadę już długo. Pozdrawiam. PS. Wiersz OK. 1
Marek.zak1 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Dopóki jest pociąg, wszystko jest jeszcze możliwe.
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sumie :))) Dzięki za wizytę Dziękuję Waldku. Bardzo mi miło, że zajrzałeś. Pozdrawiam :) Fajna ta miniaturka :) dzięki i również pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 No cóż mogę powiedzieć Sylwestrze, tylko tyle, że to fajny wiersz :) ale 3x się w zbliżeniu to może nieco nadto :) Zdrówka
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ok. Dzięki. Pomyślę co z tym zrobić. Wzajemnie Załatwione. W krytycznym miejscu z trzech zostało jedno :)
Gość Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serce wiersza...piękna scena filmowa mi zaświeciła w głowie. Thx Edytowane 27 Listopada 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja dziękuję :) Pozdrawiam :)
iwonaroma Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gites :)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie moja. W czasach realnego socjalizmu wędrując po kraju kolekcjonowałem teksty pisane na ścianach publicznych toalet. To jeden z nich - taka kloaczna poezja. Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I taka bywa ciekawa, chociaż to rzadkość. Wzajem
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale są rodzynki, które przetrwały lata. Tydzień temu, mój syn jęczał jak trudne są studia medyczne. Zacytowałem mu jeden z tekstów kloacznych. "kiedy jesteś załamany życie wyda ci się piekłem włóż głowę do sedesu i przytrzaśnij mocno deklem" Odpowiedział: Kiedy byłeś w pubie "U szkota".? Ostatnio, trzydzieści lat temu. Chyba nie uwierzył. Wpis na ścianie toalety dalej istnieje i dalej zostaje w pamięci. Ale to też nie jest mój. Ja pisałem bardziej polityczne - takie były czasy. np.: " Gdyby Urban włożył turban to zamiast świni byłby Chomeini" Zastanawiam się czy już nie nadszedł czas na podobne akcje. Pozdrawiam 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znam, pamiętam, ale dzięki za przypomnienie... no i za uśmieszek ;) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi