Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 piąty element wypełnia niebo pod ziemią uśpił sędziów teraz powietrze z gór i dolin wydaje się tak samo ważne dla wszystkich idących dalej nie ma rzeki i zapomnienia na polach elizejskich prawe dusze nudzą się ze sobą
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 "Mi się podoba" cały, bo cofa segregację u wrót i wymazuje niepamięć. I żartobliwa w tonie pointa też do mnie trafia prostą ścieżką. Nieustającej wiosny :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pielęgnuję swoją wewnętrzną wiosnę nieustannie. Na różne sposoby. :) Pozdrawiam.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Kiedyś Skubikowski śpiewał ,że "niebo to dobre miejsce dla naiwnych" ,a teraz ty twierdzisz ,że dla słusznych "farysów" i chociaż "nie ma rzeki i zapomnienia" to smutno ,bo gdzie ja się kiedyś podzieję:) Jak zawsze warto było. pozdr
andrzej_barycz Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 W ośmiu wersach zrelatywizował pan całą metafizykę, po tym wierszu nic już nie będzie takie same :)) Lekkie, błyskotliwe i niegłupie.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że miejsce dla nas jest od dawna gotowe, więc nie ma o co się martwić, zwłaszczaw sobotę rano. :) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piąty element jest łącznikiem wszystkich innych. Eter. W balecie piruety, z tego co wiem, wykonuje się bez podskoku. :) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyli Arystoteles byłby zadowolony? :))))) Dzięki za czytanie. Pozdrawiam Krzysiek
Magdalena_Blu Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Puenta nieodparcie nasuwa słowa Marka Twaina Wolę iść do piekła niż do nieba, gdyż w tym pierwszym znaleźli się wszyscy ciekawi ludzie. Dobry wiersz.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałem Twaina, ale to było tak dawno.... ;) Dzięki. Pozdrawiam. Krzysiek
maria_bard Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Do piekła z Twoim wierszem mogę spokojnie pójść... Bez zbędnych sędziów, byle mogło być ciekawie. Bardzo fajny wiersz. "dla wszystkich idących dalej nie ma rzeki i zapomnienia" - oby tak było. Daruj infantylny komentarz;-) Po co bardziej ambitny, jeśli wiersz dojrzały...? Pozdrowienia. E.
Stary_Kredens Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 co my wiemy o piekle? nic, tak jak i o niebie, ale napisać o tym zawsze można nawet zgrabnie Pozdrawiam Kredens
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też mam nadzieję że nie ma rzeki i zapomnienia, i że trafię we właściwe miejsce. Hmm.... :) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiemy tyle, ile chcemy wiedzieć. Wyobraźnia podobno nie ma granic. :) Pozdrawiam Krzysiek
Stary_Kredens Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiemy tyle, ile chcemy wiedzieć. Wyobraźnia podobno nie ma granic. :) Pozdrawiam Krzysiek A może tyle ile nie chcemy wiedzieć zwłaszcza co do piekła, wtedy od wyobraźni uciekamy Pozdrawiam Kredens
Nata_Kruk Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 chyba nie tylko na polach elizejskich nudza sie ze soba, prawe dusze /oczko/. sprytnie 'zagrane'. pozdrawiam.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nuda to piekło. :) Pozdrawiam Krzysiek
Grażyna_Kudła Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Jeśli przyjąć, że piąty element to drzewo, które rozsadza korzeniami skały – ziemię, ziemia wypija wodę i gasi ogień, ogień topi metal, metal tnie drzewo, to zaczłąeś z grubej rury i takiego oczekiwałam finału. Czegoś mi tu zabrakło, Krzysiu :( Pozdrawiam serdecznie :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przykro mi, ale tekst traktuje o zupełnie innej zależności. Wynika z tego że jest nieudolny i nieczytelny. W związku z tym chyba muszę odpocząć od pisania. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi