Krzysztof_Kurc Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 tworzy autoportrety zniekształcone myślami na planszy i wokół niej jeszcze położy cynober nad ich głowami ciemnieje spokój którym partię szachów wygrywa z karłem
Marlett Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Zamiast ''dody'' położyłabym cynober :) PozdrawiaM.
andrzej_barycz Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 autoportrety zniekształcone myślami ... ciemnieje spokój którym partię szachów wygrywa z karłem Niestety, tymi frazami wychodzi pan z konwencji snu. Wizyjność ustępuje miejsca analizie, a fantasmagoria przekształca się w ciąg przyczynowo - skutkowy.
Malarz_ Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Jeśli to sen Adolfa Hitlera jak najbardziej pasuje;-)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "doda" brzmi kiczowato? Według mnie - tak. "położy"? Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadza się, może to pewnego rodzaju przebudzenie. Pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adolf był kiepskim malarzem, jego sen skończył się tragicznie. :)
Marlett Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "doda" brzmi kiczowato? Według mnie - tak. "położy"? Pozdrawiam Krzysiek Pomimo, że doda z małej litery, to pierwsze skojarzenie z nasza rodzimą wokalistkę więc brzmi nieco śmiesznie. Mówiąc bardziej fachowo, farbę kładzie się na płótno :)jeszcze położy cynober nad ich głowami ciemnieje spokój PozdrawiaM.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "doda" brzmi kiczowato? Według mnie - tak. "położy"? Pozdrawiam Krzysiek Pomimo, że doda z małej litery, to pierwsze skojarzenie z nasza rodzimą wokalistkę więc brzmi nieco śmiesznie. Mówiąc bardziej fachowo, farbę kładzie się na płótno :)jeszcze położy cynober nad ich głowami ciemnieje spokój PozdrawiaM. Zgoda. Dzięki. Krzysiek
andrzej_barycz Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadza się, może to pewnego rodzaju przebudzenie. Pozdrawiam Zamiast snu malarza, malarz snów ? :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadza się, może to pewnego rodzaju przebudzenie. Pozdrawiam Zamiast snu malarza, malarz snów ? :) Być może jedno i drugie, to się nie wyklucza. :)))
Michał Ostrowski Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Achtung achtung! Mała płaczliwa dziewczynka w swojej piaskownicy! Nie odzywać się. Nie ruszać. Nie zabierać grabek. Nie pyskować. Grozi banem, zamknięciem tematu i wyzwiskami na pw.
Kris Sobczak Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 zniekształcone myślami - jakimi? jakieś to mgliste wersy rozłożyłbym tak: "tworzy autoportrety zniekształcone myślami na planszy i wokół niej jeszcze położy cynober nad ich głowami ciemnieje spokój którym partię szachów wygrywa z karłem" trochę surrealistyczny ten obraz ,a poza tym spokój kojarzy się raczej z czymś jasnym a nie ciemnym. Ciemny kolor raczej z niepokojem.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Konstrukcja tekstu ma narzucać sposób czytania i sens wersów. "Zniekształcone myślami" - kwestia wyobraźni. "Ciemnieje spokój" - mam nadzieję że to stwierdzenie jest proste do zrozumienia, nawet wyrwane z kontekstu. Dzięki za czytanie i opinię. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi