mine Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 tak się zastanawiam może to już było a może nie ale jestem ciekawa jakich poetów czytacie najchętniej których najbardziej cenicie powiedzmy taka trójca bądź piątnica może akrat będzie ktoś kogo nie znam a warto -Leśmian - Wojaczek - F. Pessoa - E. E. Cummings (każdy genialny pod innym względem) jeśli wątek był to proszę o odesłanie
Pancolek Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jarniewicz - Herbert - W. C. Williams - Zagajewski - Honet W cenie - unikatowośc stylu. Bez wątpienia to także domena Cummingsa i Wojaczka. Pessoa to jakiś Latynos?
mine Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Pessoa to Portugalczyk, ciekawa postać to co nieco: h ttp://pl.wikipedia.org/wiki/Fernando_Pessoa tu więcej: h ttp://en.wikipedia.org/wiki/Fernando_Pessoa co coś - www.portugalia-online.net/index.php?option=com_content&view=article&id=119%3Afernando-pessoa&catid=4%3Aliteratura&Itemid=21 polecam przy okazji "Księgę niepokoju" jego autorstwa z wierszami gorzej, trzeba czytać w oryginale (po angielsku też troche napisał) po polsku jedynie w - Literatura na Świecie nr 10-11-12/2002
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Wojaczek - Grochowiak - Bursa - Stachura - Rybowicz - Miłosz - Gajcy. Święta siódemka :) Pozdrawiam.
amerrozzo Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Norwid - Baczyński - amerrozzo - Milczewski-Bruno - Białoszewski
Marcin B Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Pablo Neruda - Federico Garcia Lorca - Zbigniew Herbert - Krzysztof Kamil Baczyński - Jacek Kaczmarski To chyba takie top 5, dalej cała masa poetów, których nie potrafię sklasyfikować w stosunku do siebie ;)
mine Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dobry ten amerrozzo? ;]
mine Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie - Rybowicza zaniedbałam, jakoś nie było okazji bardziej trzeba poczytać
Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Wojaczek - Świetlicki - Różycki - Jarosz - Dąbrowski
a._mrozinski Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Herbert - Hartwig - Cohen i wielu innych
Agnes Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Świetlicki ostatnio mi wystarcza :) ale mam wielki sentyment do Wojaczka i Bursy, również do Różewicza.
Michał_Zawadowski Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Herbert, Różewicz, Plath, Zagajewski, nieco dalej w lekturach Miłosz i Baczyński
Mr._Żubr Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Bukowski - Podsiadło - Rybowicz - Stachura - Wojaczek - Ginsberg - O'hara
Zuźka Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Ostatnio Halas ;) Od czasu do czasu Stachura. Dość często Różewicz; Poświatowska z sentymentu :)
Magnetowit_R. Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 nie czytam. prozy tez nie - mam DVD.
adam_bubak Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Różewicz, Herbert, Tkaczyszyn-Dycki, Świetlicki (acz jakby z większą irytacją ostatnio) Sosnowski dorywczo Wojaczek, a poza tym, co wpadnie w łapy
Rekomendowane odpowiedzi