Judyt Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 że się pióra tylko ima jak kadzidła prochem trzyma któż opowiedzieć raczy może któryś z jego graczy co pomiędzy czarnym białym polem wybrać musi jak cios uczy że kwiatostan w środku niemy bez dwóch słów Boga chcemy kreślnych kwiatów w okiennicach mrozem ciut jak na iglicach
Marcin B Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Dlaczego taki zapis? Łamię sobie język próbując czytać rytmicznie, z rymami. A jeśli to nie ma mieć rytmu, to po co te rymy porozrzucane? Z powodu formy nie jestem w stanie skupić się nad treścią, odczytuję ją z trudem. Wiem tylko, że zbiorowy podmiot liryczny chce Boga.
Judyt Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo w warsztacie został przyjęty, łamliwie jest- zgadzam się, ale nie wszystko musi być wpierw równe, żeby się równało(: dobrze, że podmiot liryczny zostal usłyszany Marcinie- dziękuję serdecznie za obecność i wpis pod tym i owym, J. (: ja chyba nie lubię rymów stąd tak owak wyszło
a._mrozinski Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Niestety zgadzam się z Marcinem. Nawet jeżeli się równa, choć nierówne, to jaki jest sens takiej łamliwości? Nie lubisz rymów, więc dlaczego się rymuje? Arek
Judyt Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się, ułomny ten utwór Arku i z Marciniem również potwierdzam, J. (: dziękuję za wpis serdecznie i cenne opinie na powyższe to i owo, hmm...nie wiem, jakoś tak wyszło, oj jakoś tak wychodzi ostatnio nie z własnej woli (...) b.proszę połamać, żeby odbiór był bardziej możliwy w formie jeśli chęć
Almare Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się, ułomny ten utwór Arku i z Marciniem również potwierdzam, J. (: dziękuję za wpis serdecznie i cenne opinie na powyższe to i owo, hmm...nie wiem, jakoś tak wyszło, oj jakoś tak wychodzi ostatnio nie z własnej woli (...) b.proszę połamać, żeby odbiór był bardziej możliwy w formie jeśli chęć smutna poniekąd rola autora piszącego takiego stwora nie wyszło z wora szydło lecz wierszowe straszydło czarna zaorana rola roztargnionego autora weno przybywaj skoro nawet solo i rzuć Judyt siatkę moro na wiersz z bożą wolą :)))))))))))) ... się nie gniewasz, co nie? :))) Pozdrowienia pyk!
Judyt Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się, ułomny ten utwór Arku i z Marciniem również potwierdzam, J. (: dziękuję za wpis serdecznie i cenne opinie na powyższe to i owo, hmm...nie wiem, jakoś tak wyszło, oj jakoś tak wychodzi ostatnio nie z własnej woli (...) b.proszę połamać, żeby odbiór był bardziej możliwy w formie jeśli chęć smutna poniekąd rola autora piszącego takiego stwora nie wyszło z wora szydło lecz wierszowe straszydło czarna zaorana rola roztargnionego autora weno przybywaj skoro nawet solo i rzuć Judyt siatkę moro na wiersz z bożą wolą :)))))))))))) ... się nie gniewasz, co nie? :))) Pozdrowienia pyk! Almare dla mnie to nie jest stwór taki do końca absolutnego beee dziękuję wpierw za przybycie, chętnie bym go przerobiła ukazując właściwy jego sens, który został już odczytany, więc nie jest najgorzej autor-nieautor nie był roztargniony przy tym tworze akurat, no ale idealny nie jest, czego świadoma jestem, J. serdecznie dziękuję (:Almare dawno Cię ' nie widziałam' i rzecz jasna, nie gniewam się, ale cieszę siatka moro jest zbyt ciemna a ja jasność próbowała ubrać w słowa te ułomne co wyrazić w pełni chciała lecz nie mogła ale chciała(...)(: wola z wolą nie pokryta chyba rzucę poezyjność nad łagodność swą bezsilność chciała kreślnąć rys prawdziwy który lepiej przemilczany przez wielu autorów dziś zapominany a pytanie mam też jedno: który z bożą a nie wolą, czy rozsądzić możesz Pani ja nie znając odpowiedzi myk podążam do niegranic
Almare Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. smutna poniekąd rola autora piszącego takiego stwora nie wyszło z wora szydło lecz wierszowe straszydło czarna zaorana rola roztargnionego autora weno przybywaj skoro nawet solo i rzuć Judyt siatkę moro na wiersz z bożą wolą :)))))))))))) ... się nie gniewasz, co nie? :))) Pozdrowienia pyk! Almare dla mnie to nie jest stwór taki do końca absolutnego beee dziękuję wpierw za przybycie, chętnie bym go przerobiła ukazując właściwy jego sens, który został już odczytany, więc nie jest najgorzej autor-nieautor nie był roztargniony przy tym tworze akurat, no ale idealny nie jest, czego świadoma jestem, J. serdecznie dziękuję (:Almare dawno Cię ' nie widziałam' i rzecz jasna, nie gniewam się, ale cieszę siatka moro jest zbyt ciemna a ja jasność próbowała ubrać w słowa te ułomne co wyrazić w pełni chciała lecz nie mogła ale chciała(...)(: wola z wolą nie pokryta chyba rzucę poezyjność nad łagodność swą bezsilność chciała kreślnąć rys prawdziwy który lepiej przemilczany przez wielu autorów dziś zapominany a pytanie mam też jedno: który z bożą a nie wolą, czy rozsądzić możesz Pani ja nie znając odpowiedzi myk podążam do niegranic ja przyczepiam boga wenie śle ją na nas jak olśnienie rym rozbłyska rytm turkocze Judyt wierszem tka warkocze a bez weny boga woli świat się sturla zeswawoli rym uciśnie rytm zaboli pustka chłodu myśl zniewoli :))))))))
Judyt Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Almare dla mnie to nie jest stwór taki do końca absolutnego beee dziękuję wpierw za przybycie, chętnie bym go przerobiła ukazując właściwy jego sens, który został już odczytany, więc nie jest najgorzej autor-nieautor nie był roztargniony przy tym tworze akurat, no ale idealny nie jest, czego świadoma jestem, J. serdecznie dziękuję (:Almare dawno Cię ' nie widziałam' i rzecz jasna, nie gniewam się, ale cieszę siatka moro jest zbyt ciemna a ja jasność próbowała ubrać w słowa te ułomne co wyrazić w pełni chciała lecz nie mogła ale chciała(...)(: wola z wolą nie pokryta chyba rzucę poezyjność nad łagodność swą bezsilność chciała kreślnąć rys prawdziwy który lepiej przemilczany przez wielu autorów dziś zapominany a pytanie mam też jedno: który z bożą a nie wolą, czy rozsądzić możesz Pani ja nie znając odpowiedzi myk podążam do niegranic ja przyczepiam boga wenie śle ją na nas jak olśnienie rym rozbłyska rytm turkocze judyt w wierszu tka warkocze a bez weny boga woli świat się turla i swawoli rym uciska rytm zaboli pustka chłodu myśl zniewoli :)))))))) Almare droga:) :) na pytanie nie odpowiedziała ale cicho tak pytałam, rymów jakoś ja nie lubię same włażą nie proszone pięknie do mnie zrymowałaś, ja podziwiam puentę trafną chociaż jak rozróżnić tak zadałam, cicho nawet pomyślałam warkocz nie jest taki przaśny almare może podsunęła rzut kamieniem w jedną stronę może nawet jest rubaszny pokryć chciałam dzięki wielkie
Baba_Izba Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 A ja lubię to Twoje "zakręcenie" w wierszach; mieszasz, aż wiruje płatkami śnieżnymi, malujesz mrozem, nie zawsze wszystko rozumiem, ale nastrój wiersza - mnie przyciąga. Wiersz ten, trudny do zaszufladkowania, niesie w sobie niepokój nawału myśli peela, które wyprzedzają jego słowa, uwalniają się z nakreślonych ram. Serdecznie pozdrawiam, - baba
Pan_Biały Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 byłem czytałem oczopląsu dostałem i zwiałem taki jestem zuch pozytywnie zakręcony wiersz naturliś;) pozdrawiam r
Judyt Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo za to przyciąganie serdecznie dziękuję ja też nie wszystko, za szczerość opinii nniezmiernie wdzięczna -ja trafiona, J. serdecznie także bardzo! szczerze wdzięczna,( to nie ja Izbo Cudna maluje mrozem..wiesz Kto)
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Judyt, Twoje wiersze można czytać wzdłuż, w poprzek, od lewej i od prawej, od początku i od końca, a najwięcej można znaleźć pomiędzy wersami :). dla mnie jest oczywiste, że nie wszystkim może się takie pisanie podobać, sam się w czasami gubię czytając Twoje utwory, ale jedno jest pewne, masz swój charakterystyczny i niepowtarzalny styl. wbrew temu co piszesz w komentarzach, wiersz ten odbieram jako przemyślany i dopracowany, zarówno w formie, jak i treści. w pewnym sensie doskonały. a trudność jego odczytania wynika jedynie ze stylu jakim się posługujesz. myślę jednak, że każdy, kto poświęci trochę czasu na poznanie Twoich prac, bez problemu dotrze do sedna utworu. problem w tym, że w tym zagonionym świecie coraz więcej ludzi chciałoby wszystko mieć wyłożone kawoławowo, bo szkoda czasu na rozwiązywanie rebusów. kłaniam się nisko i pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zuchu drogi Panie Biały ogromnie mi miło z Pana wizyty podrugiej, za pozytywnie zakręcony dziękuję ślicznie J. serdecznie bez mrozu macham szalikiem no i wybieram się w sen zimowo-wiosenny, (prawie jakbym wróciła do Niemiec naturlisz(:)
Judyt Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja kłaniam się nisko z przybycia Twego Sylwestrze, powiem tak: bardzo miłe są zawsze pozytywne słowa, one potrafią utwierdzać w przekonaniu, że dalej iść(...) o stylu już pisałam; każdy człowiek jest inny( tyle o stylu jako takim) właśnie Sylwestrze może Ty wiesz jak można zerknąć na "swoje wiersze" czy jakoś tak, chodzi mi o ten dział, ktory jakoś nie może mi się wyświetlić mm.. przemyślałam to i owo, zawsze przemyślinkowywuję jeśli o to(...) rebus to niewielki całkiem mały takki, został już rozwiązany, mnie się zdaje, zdawalo w pewnym czasie-nieczasie, że po prostu może to braki czasu lub po prostu dzisiejsze lenistwo wpływa na to czy komuś się chce nad tym i owym czy nie, ale możliwe że się mylę, J. niezmiernie uradowana z tych słów,które dodają skrzydeł, dziękuję z serca i serdecznie doskonale Ci (:dziękując szukam ps. rebusy są wszędzie okalają nas swoją tajemniczością klucze sięgają tchnień jak oka mgnieńdarem wszyscy jesteście i tyle wiem --------------------------------------------------------- Aha- chodziło o to, iż na stronie Poezja istnieje dział: "Twoje wiersze", pojawiaa się ciemnozielona strona- i tyle, (obok" Twój profil") nie mogę go otworzyć, a byłam tu jakiś czas temu, zatem: czy tylko u mnie ta opcja nie działa? -takie pytanie do Was(...)
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 acha ;) gdy klikam odnośnik "Twoje wiersze" otwiera się podstrona z umieszczonymi przeze mnie na portalu wierszami. gdy klikam Twój nik, "Judyt", np. pod powyższym komentarzem, otwiera się podstrona z Twoimi, Judyt, wierszami. u mnie wszystko działa poprawnie. nie wiem, spróbuj może chwilę dłużej poczekać na załadowanie strony. pozdrawiam.
Ruffle_puffle Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Hm. Mam ambiwalentne odczucia. Z jednej strony jest to jakiś styl, ale nie do końca strawny dla mnie. Tak trochę na spontanicznie wydaje się zapisane. Ostatni wers krzyczy tym, że w ogóle nie pasuje mi słowo "ciut" do tych "iglic". Hm. Pozdrawiam przed-sylwestrowo.
Judyt Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, dzięki serdeczne Sylwestrze.A swoją drogą leśne lubię. Dopiero po cofnięciu się z profila jakby coś mi się ukazało, J.(:
Judyt Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Ruffle_puffle, można wyrzucić cuś to twór niedoskonały, ano tak J.serdecznie dzięki za pochylenie się nad zastanowienie się i obecność Twą tu, sporo pracy nad każdym jest, żeby udoskonalać tak sobie myślinkuję
Fly Elika Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 już go czytałam na warsztacie - przewrotnie wierszowo Judyt serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi