Maciej_Satkiewicz Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 to miejsce mnie przerasta pożera jak sen otwiera nowe uliczki w których zostanę przesyć mnie o jesieni daj dotknąć czoła wody zapachem liści nad krawężnikiem strażniczko snu bazyliko wejdę w twój kamień
Aleks Kleks Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 podobałby mi się bardziej bez 5 wersu. czoło wody to chyba zbyt abstrakcyjna abstrakcja, zderzenie takie
dzie_wuszka Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 pierwszy wers ma fajne podwójne znaczenie, reszta dla mnie nudno jakoś
Bernadetta1 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 dla mnie tez nudnawo...ta ,,strazniczka snu'' mi zgrzyta niestety.pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 coś - ale skąd tu bazylika? kamień - bazylika? krawężnik? MN
H.Lecter Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Esencjonalny... Dobre.
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Aleks: no bez przesady:P 1. czoło wody 2. czoła, wody 3. czoła/wody zapachem, [zapachem] liści. Być może wers i przerzutnia są niezgrabne, ale esencjonalne dla wiersza ; dzięki dzie wuszka: fajne fajne, dalej wiersz doprecyzowuje kierunek, sytuacja "skupia" się ; stąd pewno możliwość nudy... ale jak to nudny?! ... ;P Bernadetta: No to zapytam Panie o naturę tej nudy, jeśli można ; No i mam nadzieję, że to tylko zgrzyt fonetyczny... : MN: No jak to skąd, z Kawęczyńskiej ; Bazylika jest całym wierszem, a przynajmniej w całym wierszu, a przynajmniej w centrum (świata przezeń "przedstawionego") ; Lecter: trafiony ;P Pozdrawiam
Bea.2u Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 jakieś mocno Lecterowe. nasycone, podoba się :) /b
Toby Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 nie wiem czemu na pierwszym czytaniu skojarzyło misie z 'powracaniem' do Kościoła... Zdrówka
Goliard Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 dobre, jesienne... pozdrawiam
BARBARA_JANAS Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 "pukam do drzwi kamienia, proszę otwórz...kamień nie ma drzwi"...tak mi się skojarzyło...a że lubię...to nie tylko pozdrawiam...
jacekdudek Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czołem za czola wody, szkada, że nie jesień zamiast jesieni, a piekniej, sensowniej mi bez: w twój, przecież wiadomo jaki kamul, pozdrówkam
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 17 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Dziękuję za komentarze ;)
Rekomendowane odpowiedzi