Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 jesienią dzikie jabłka na gałęziach zapłoną później żarzyć się będą w trawy kontraście tam je zostawię niech uspokojone zgasną brązowo słodkie wsiąkną w łakomą ziemię powrócą
igoria Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak sobie; co Pan na to? zatrzymało - ciekawie, ale nie powaliło - takie tam
M._Krzywak Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Z której strony by nie spojrzeć - mnie pasuje. Oszczędność (ale za to jaka wyrazistość) słów, napisałbym - wręcz malarskie spojrzenie na trwanie, przemijanie i powrót. Na tak. Pozdrawiam.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziwaczny tytuł. Pzdr
Agata_Lebek Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Tylko pięć wersów, a jak wymownie ;) Michał trafnie to ujął. Jabłka to jeden z moich ulubionych rekwizytów. Bardzo dobrze. Pozdrawiam.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak sobie; co Pan na to? zatrzymało - ciekawie, ale nie powaliło - takie tam Myślę że te zmiany rozbiją konstrukcję wiersza. A tego nie chcę. Poza tym czy " w trawach kontraście" nie brzmi dziwnie? Miło że zatrzymało. Pozdrawiam kkk
Krzysztof_Kurc Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za przychylne spojrzenie na ten "obrazek". Pozdrawiam kkk
Krzysztof_Kurc Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziwaczny tytuł. Pzdr Moze i tak, jednak chyba nie całkiem bez sensu. Pozdrawiam kkk
Krzysztof_Kurc Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też lubię jabłka, zwłaszcza te ugrzane w dłoniach rekwizytora. ;) Pozdrawiam krzysiek
mały_dzielny_toster Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Bardzo miała rację Agata. Zachwycam się i zabieram :)
aluna Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Czy i tam i pięknie! Serdecznie! Ania
H.Lecter Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Jesienią kontrast traw, jakby mało kontrastowy... ; ) Widzę zmiany w pisaniu, dobre zmiany... : )
Toby Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Dobra miniatura, ukazuje zamknięty cykl życia człowieka, a może nawet miłości, która w jednym miejscu gaśnie, by w innym zapłonąć poprzez przyrodniczą allegorię jabłko - pestka - jabłko. Można by z tego tematu zrobić fajne haiku, ale i tak zobrazowana ascetyczna, acz nader wymowna poetyka również spełniła swoją rolę z powodzeniem. Najpozdrawiam. T.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się że jest co zabrać. ;) Pozdrawiam krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam ciepło szarlotkowo. krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Próbuję zmieniać, nie tylko kontrast. :)) Dzięki za opinię. Pozdrawiam. krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzieki za miłe słowo i odczytanie. Pozdrawiam krzysiek
Bea.2u Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mnie nie pasuje "uspokojone" i zbędne "powrócą". ta łakoma ziemia na zakończenie byłaby wystarczającym pożeraczem :) długa fraza, dlaczego nie 13-tka? pozdrawiam /b
adam_bubak Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 się ludziska nagadali, to ja tylko dołożę cegiełkę - niech mu rośnie :) pozdrawiam Adam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. „Uspokojone”- wydawało mi się, że to słowo dobrze oddaje stan stabilizacji. W „powrócą” moim zdaniem jest nadzieja z pewnością. A 13-tka? Hm, chyba jeszcze do niej nie dorosłem. Pozdrawiam ciepło krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi