Kamertonka Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Zewolucjonizowany człowiek zgadnij na czyj wzór wskrzeszony świat postawił już na głowie chce mamonie bić pokłony Zewolucjonizowane zwierzę Boga maskę pragnie nosić maska jest fałszywa szczerze i bezduszne myśli głosi Koło wielki łuk zatacza miał być panem, budzi trwogę wszystko w zgliszcza przeistacza przed upadku stoi progiem Ziemię dostał we władanie i w religiach nią zarządza wrzasnął spieprzaj miły Panie zaczynając kult pieniądza Dokąd to go zaprowadzi? retoryczne mam pytanie wzywam zanim ludzkość zgładzi niech choć kilku przeciw stanie !!!
Michał Kosiński Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 To nie samej forsy wada Lecz tym jak człek ową włada, Która nie jest jemu dana: Weźmie wsadzi do kieszeni Miast do drugiej podać dłoni: Myśli, że się świat nie zmieni Marszcząc zmarszczkę na swej skroni. Bo się pieniądz do człowieka (Czasem człowiek do pieniądza) Lepi jak do tego rzepa Ogon nieraz się przypląta. Honor idzie dziś w odstawkę Lepiej trzecią zjeść przystawkę.
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Kamertonko, Michale, brawo zabieram do ulubionych taką zyciową prawdę
olek bolo Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 żeby ochłonąć zanucę "cicha noc..." pozdr.
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Całkiem nieźle. Jedynie lekko zgrzytają wersy, w których nie zmieściłaś się w ośmiu sylabach, ale akurat o to nie powinienem się czepiać, bo też często zdarza mi się poświęcać formę dla treści ;-). Pozdrawiam i do poczytania.
Waldemar Talar Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Dobre pytanie - Kto się odważy nie ukryć twarzy? Wiersz ciekawy i odważny - a to zmusza mnie do pozostawienia plusa . pozd.
Liryczny_Łobuz Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Motto: " Ponieważ Bóg nie może być wszędzie dlatego stworzył matkę." Eee....Kamertonko:) W sumie masz rację i takie Wiersze-Protest-songi, są zawsze potrzebne. Ale ... na szczęście nie wszystko jest czarne lub białe (jak nasz ostatni Wielki Zmarły) - są jeszcze Ci co kochają psy:)), co kochają koty:) , co kochaja ludzi - i trochę tych, co kochają tylko siebie (lecz za to ze wzajemnością!) A i "deszczowy nastrój" kiedyś minie - napiszesz wtedy coś o "tych innych". OK? Pozdrawiam - Marek
Kamertonka Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 dziękczynna jestem za przybycie i poczyt miło mi a Uobuzowi powiem żeby się nie martwił Kamertośka da radę też rozbawić nie samym morałem człowiek żyje i czasem warto ucieszyć ryjek na wszystko jest pora i okoliczność pokaże to dobrze świetlana przyszłość ściskam wszystkich w grabie, ryjki i co tam jeszcze macie a teraz cicha noc........
Nata_Kruk Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Dobrze, że od czasu do czasu ktoś napiszę coś takiego jak Ty...:) "(...)...niech choć kilku przeciw stanie !!!... "... już stoję. Miłego dnia życzę.
Kamertonka Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 więc jest Nas już kilka porządnych garści no i fajno
kasiaballou Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Połamałam język w przedbiegu, chcąc poczytać na głos, nie dotrwałam przez jedno słowo, tak skutecznie zniechęciło - rzuciłam jeszcze okiem na ostatni wers i uciekłam. pozdrawiam.
Kamertonka Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no cóż ja bidula na to współczuć czy dobić? każdy znajduje to czego szuka na barykady nie ma rady pozdrawiam a jakże
Kamertonka Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może i tak choć chodziło mi o dokonane i nie odwracalne już dzieło ale pomyślę dziękuję poozderko
Bolesław_Pączyński Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Tylko sława i mamona kompletnie go zaślepiła, wpadł w zachłannosci ramiona nie wyrwie go żadna siła. To oblicze pazerności nurzanie się w dobrobycie, żadnej skruchy ni czułości tylko dla siebie obficie. Bez współczucia dla bliżniego co tam inni-tylko Ja, skryty i gra uczciwego a wciąż doi co sie da. Wszak ubogi ubogiemu pomocną dłoń prędzej da nie ujmując bogatemu on to wszystko w d.... ma.
Rekomendowane odpowiedzi