Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 z zapatrzenia w bolesną ruchliwość światła trzeszczącego iskrami zszyte smugi dymu z zastygającej plamy ogniska ciepło w oku zostawiam wygaszony ślad spontaniczności po spopielającej zabawie w ogrzewanie własnej części nieba wypaloną wrażliwość zagubiony w chłodzie świtu
teresa943 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 zagubiony w chłodzie świtu Krzysiu, Twój wiersz przeniknął mnie do głębi; w sercu samotnego peela ogromne cierpienie... jeszcze ślad ciepła spopielałego ogniska, ale bez szans na spontaniczne rozpalenie od nowa, wypalona wrażliwość i ból... może to nadinterpretacja, ale widzę taki obraz, niemal dotykam, jestem tam i słucham niemego zwierzenia, odczytuję z oczu zapatrzonych w dal, z zaciśniętych bólem ust, z bezradności w sylwetce, a może nawet ze smugi papirosowego dymu? ładnie piszesz...tak prawdziwie... ciepło i serdecznie pozdrawiam :) Krystyna
Pablo_Pikaso Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 z każdej iskry da się na nowo rozniecić płomień i tak odebrałem pierwszą to jest to co peel zabiera a zostawia za sobą to w drugiej co już się wypaliło taktomisię Krzysztofie a jeśli źle odebrałem i tak podoba się ciekawe metafory (całe mnóstwo) podziwiam szacuneczek
adam_bubak Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nawet się podoba. bardzo dobra pierwsza. znakomite dobieranie fraz w obrazowaniu - bardzo pociągające
Roxana M. Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Wiersz - wśród do tej pory poznanych - jeden z pięknych. Zatrzymuje, skłania do przemyśleń, bardzo osobistych.... Ja go rozumiem, gdy czytam z "moimi" przecinkami, a w słowie "ogrzewane" - po dodaniu "i"... :) "Zabieram z zapatrzenia w bolesną ruchliwość światła trzeszczącego iskrami zszyte smugi dymu, z zastygającej plamy ogniska ciepło w oku, zostawiam wygaszony ślad spontaniczności, po spopielającej zabawie w ogrzewanie własnej części nieba wypaloną wrażliwość, zagubiony w chłodzie świtu" Poza tym...zarówno "zabieram", jak i "zostawiam" - dla mnie oznacza, że "nadal mam" - ciepło, spontaniczność i wrażliwość. I tego będziemy się trzymali..... :)))) Pozdrawiam.
AnkaJ Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Namalowałeś nastrój... Ładnie :) Pozdrawiam, jak zwykle :) AnkaJ
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .....może to nadinterpretacja, ale widzę taki obraz, niemal dotykam...... Cieszy mnie to bardzo. Próbuję malować uczucia słowami, bo przecież mężczyźni są wzrokowcami. ;) Pozdrawiam krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz to co odebrałeś jest ważniejsze od tego co napisałem. Miło że mi Ci się podobają metafory, czasami wydaje mi się że przesadzam z ich ilością. Ale wiersze (chyba) lubią metafory? ;) Pozdrawiam krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za miłą wizytę. Pozdrawiam krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "i" dodane, tam ono miało być, zagubiło się nocnie. ;) "zostawiam" i nie tylko, mają różną wymowę w zależności od kontekstu. "I tego będziemy się trzymali..... :))))" Melony czekają na piątek, kiedy spotkaja się z limonką i cukrem trzcinowym mogą swoim zapachem i smakiem przyciągnąć rój słów. Pozdrawiam krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ty też maluj nastroje….ciepłe Przecież umiesz. krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi