Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

tkałem pieśni

Rekomendowane odpowiedzi

tkałem pieśni nowe
swobodne, wolne
od wszelkich wyrzeczeń geograficznych
tkałem wiatrem
- ptakom z piór podstępem wydartym

aż prosił się o ciało
z krwi i kości
o ból
smak nieosiągalnego

nie słów potęgę i nie wielkich tematów
majestat podziwiał
nie mowę –z gładkością, zwinnością
tańczącą

lecz wiarę
że gdziekolwiek zawieje
prostsze się wyda stąpanie po ziemi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

a ja chciałam właśnie wpisać, że tytuł mi się podoba. i trochę dziwne to zdanie zacytowane ... myślę, że to całkiem ładna metafora. co do sztuczności - może rzeczywiście, brzmi nieco patetycznie.

pozdrawiam, fajne.

i bardzo dziękuje! :D
Pzdr!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Łukasz Jasiński fajne były te wyłączone:)
    • @Leszczym   Acha, to pomyliłem drzwi, pan wybaczy...   Łukasz Jasiński 
    • @Alicja_Wysocka   E tam...   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz Jasiński Proszę Pana tym razem ja zupełnie nie rozumiem Pana komentarzy. Miło mi że są, lubię powymieniać się na komenty, ale nie wiem o co Panu kaman. Ni to piernik ni to wiatrak, garść słów dalece wyzwolonych intelektualnie mam wrażenie, co popieram w gruncie rzeczy...
    • Zakonnica znalazła się wśród dwudziestu pięciu osób aresztowanych przez włoską policję. Zatrzymania mają związek ze śledztwem wymierzonym przeciwko działalności grupy powiązanej z mafią ndrangheta.   Źródło: Reuters    Ostatnio takich informacji jest coraz więcej, tak: czarna mafia - kościół - to żadne tam bajki, tylko: fakty życiowe, wiem również o tym: sekta judaistyczna ma powiązania z koszer nostrą, jednak: nie docenili głęboko zakonspirowani tchórze słowiańskich pogan i narodowych masonów, oczywiście: potem będzie jęczenie o prześladowaniu - męczeństwie - jak zwykle: podwójna moralność - niesamowita obłuda... Ktoś może zapytać: co mają do tego słowiańscy poganie i narodowi masoni? Dużo, bardzo dużo... Niedługo będzie bardzo głośno o zatrzymaniu pewnego człowieka - będzie to międzynarodowy skandal szpiegowski - jako pułkownik Tajnego Ruchu Oporu - obserwuję działania Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...