Sceptic Opublikowano 24 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 mój ojciec był murzynem chciałbym być żydem.
Sceptic Opublikowano 24 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 ciii, tu sie odprawio sztuko literacko!
Rafał_Leniar Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Taka prowokacja czy co? Nie ma fatum, charakter kształtuje los człowieka.
Sceptic Opublikowano 24 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 a jak ktoś miał, jak PL, za ojca Murzyna, a chciałby być Żydem, ale to tak z całego serca, to co tu ma jego charakter do rzeczy, hm, hm?
Sceptic Opublikowano 24 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 o, a przez to, że accusativus i nominativus w rodzaju męskim się nie różnią (tak jak w Old Saxon ;) ), to nie wiadomo, czy los kształtuje charakter, czy charakter kształtuje los. i co teraz, no, co teraz?
Boskie Kalosze Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Polakiem jestem Czego takiego mi brakuje :) Poszedłeś na łatwiznę, Autorze! Czy raczej... przodkowie PeeLa ;) Pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lepsza byłaby chyba kamerzysty (chociaż go nie widać :P), kiedy Eric-kelner prowadzi godzinami do swojego domu. to musiała być zdecydowanie bardziej pytająca mina :D
HAYQ Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 gdyby to marzenie się spełniło, a peel dodatkowo (hipotetycznie;) jeszcze był gejem największe nieszczęście byłoby wtedy (dla niego), jeśli reszcie by to kompletnie zwisało. Jednym słowem poziom tolerancji zapobiegłby jakiejkolwiek możliwości wywołania prowokacji lub użalania się nad sobą. Zostałby i tyle, będąc szczęśliwym z tego powodu lub nie (bo nic nie wywołał) Niestety, to utopia, jak na razie, można jeszcze dzięki temu "wzbudzać" to... i tamto. :/ Pozdrawiam.
Rafał_Leniar Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Samoakceptacja wkracza w rachubę. No i gdyby tak bardzo chciał, to w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe. Z odpowiednim podejściem. A Monty Python mnie nie śmieszy i dlatego to nie znam miny Chapmana. Pozdrawiam ciepło.
a._mrozinski Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Ale jeśli ojciec był Murzynem, a matka Żydówką, to liczy się jako Żyd! Moim zdaniem utwór, hm wierszem nie jest, ale może trochę zmusić do myślenia. Tylko raczej nic odkrywczego ani ciekawego do głowy chyba nie przyjdzie. Arek
Sceptic Opublikowano 25 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 a jak on sobie pejsy zakręci, jak czapkę nałoży na swoje afro? pytam się, no pytam się!
JacekSojan Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Sceptic.; czy Ty aby w obawie nie cytujesz Obamę? z takim wierszem możesz jeszcze go przeskoczyć! :)) J.S a za to: accusativus i nominativus w rodzaju męskim się nie różnią (tak jak w Old Saxon ;) ), to nie wiadomo, czy los kształtuje charakter, czy charakter kształtuje los. i co teraz, no, co teraz? masz ode mnie prywatną nagrodę Nobla - męski uścisk dłoni w dłoni która to napisała; !! :) J.S
Boskie Kalosze Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ciekawy obrazek zaproponowałeś ;) nad Bugiem homoseksualiści topią marzannę
Almare Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - cofając się do początków naszego istnienia, ojciec każdego z nas był murzynem. wywodzimy się z Afryki; bycie Żydem to nie problem, należy udać się do gminy oraz rabina i obgadać sprawę. - jest jakieś czarne plemię ( chyba Somalia ) wywodzące się od Abrahama i uznawane przez Żydów za naród wybrany. - jeżeli masz problem egzystencjalny, masz problem, niestety.:) - pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ciekawy obrazek zaproponowałeś ;) nad Bugiem homoseksualiści topią marzannę fajne haiku ;))) chociaż... troszkę jakby wycięte z kontekstu, bo to nie był koniec zdania i myślałem raczej o czymś takim:topiąc się w Bugu homoseksualiści dręczą marzannę ......jak wiadomo marzannie (tak mi się zdaje;) to zwisa ;)) thx, pozdrawiam
mały_dzielny_toster Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Nie powiem nic konstruktywnego, bo nie rozumiem nic z tej dyskusji :P Ale ciesze sie ze Cie znowu widze Sceptic... Kupa czasu juz minela ;)
Rekomendowane odpowiedzi