JacekSojan Opublikowano 1 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 "otworzyły się im oczy i poznali że są nadzy..." Księga Rodzaju jeszcze oboje czują smak cierpkiego jabłka Ewa - kwiat szklarniowy burzy nie znający i on - Adam z ostatnim uwięzłym w gardle kęsem wpatrzony w nią co ujrzał nożycami wzroku tnąc powietrze że oto balon niebios mknie tak szybko w górę że już sam od siebie o śmierć osobnieje obejrzał się - to znowu on sam tam pod drzewem z którego spływa chłód a poza kręgiem cienia płomienie południa ruchome przestrzenie o głosach zdławionych już niezrozumiałych samotność chłód i groza tyle nowych pojęć i jeszcze ta postać i ktoś kogo nie ma - właściciel ogrodu wróci to jedyna pewność postać o skórze rajskiego owocu kuląca się w sobie to ona los jego Ewa kim jest pyta teraz siebie swój brzuch swoje piersi ciążące do snu i zawsze ich pełne sny nieprzerwane nagłym trzaskiem złamanej pod nimi galęzi kim jest musi spytać tamtego mężczyznę który drąży w niej sprzeczne pragnienie ucieczki Adam w rezygnacji ukryty za drzewem choć zamyka oczy widzi Ewę nagą
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Nagość jest o.k. Pozdrawiam.
Marek Paprocki Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 za długa ta nagość
H.Lecter Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Z Księgi Rodzaju prowadzisz prostą drogą w inteligentny, zabawny, wyrafinowany tekst o naturze nagości. Nagości, mam wrażenie, spersonalizowanej - męskiej i kobiecej ( tu możesz się narazić paniom ...). Ileż przestrzeni daje np. fragment : Ewa kim jest pyta teraz siebie swój brzuch swoje piersi ciążące do snu i zawsze ich pełne sny nieprzerwane nagłym trzaskiem złamanej pod nimi galęzi Mistrzowska ręka. Gratuluję, Jacku. Pozdrawiam.
Fagot Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Świetnie napisane Pozdrawiam
JacekSojan Opublikowano 2 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Stefan Rewiński.; tak jest faraonie; podobno pierwotny raj był w polskich Chałupach... :)) J.S Marek Paprocki.; "za długa...nagość"? no...nie wiem, czy to może być powodem zmartwienia, nie wiem...J.S H.Lecter.; ale zadąłeś...do mistrzostwa jak stąd do raju; :) J.S Ona Kot.; Kici-kici!:)) J.S Fagot.; ach - niechby tylko dobrze; pozdr. :) J.S
Michał Kowalski Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 w nagości popieram Cię Jacku! "nagość kocham i rozumiem..." ;)
JacekSojan Opublikowano 2 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. precz z tekstylnymi! :)) J.S
Robert Kmiel Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 czytałem … jestem pod wrażeniem pomimo wymagającej scenografii i delikatnej materii przedmiotu ;) z polotem napisane w dodatku nie broniąc się przed ryzykownymi dwuznacznościami bardzo na tak a kilka wersów na tak tak np „już sam od siebie o śmierć osobnieje” dziękuję Kmiel
JacekSojan Opublikowano 3 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Robert Kmiel.; każdy czytelnik mile widziany; pozdr. :)J.S
M._Krzywak Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Skromnie i szybko - plus (ale zasłużony ;) Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Bardzo dobrze. Pozdrawiam.
JacekSojan Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ? to zastanawiające... zabiłaś klina; ciekawe, w jakim elemencie - chyba dramatyzmem sytuacji (?); pozdr. J.S
JacekSojan Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 M. Krzywak.; dzięki! :) J.S Agata Lebek.; ...tylko? liczyłem na celujący! :)) dzięki (żartowałem)! :) J.S
Robert_Siudak Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Nie będę oryginalny ani błyskotliwy, po prostu przyznam że podziwiam polot i lekkość. Pozdrawiam tekst i autora.
JacekSojan Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Robert Siudak; dziękuję za dobre słowo; krzepi przed następnym twórczym krokiem, dodaje pewności... serdeczności! :) J.S pchła szachrajka.; zobowiązałaś mnie - łokrutnie teraz będę się bał, by nie zawieść... posyłam szeroki uśmiech, o taaaki :)))))))))))))))) J.S
Rekomendowane odpowiedzi