zak stanisława Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 gdybym się nauczyła jeść soczewicę, nie musiałabym przypochlebiać się królowi* dojrzewa we mnie postanowienie postawienia wszystkiego na głowie główkuję jakby tu zamienić mieszkanie na takie samo ale Inne kobiety nie muszą bo stara się Mąż mówi że jestem nienormalna i normalnie każe mi kupić łyżworolki Jemu wszystko jedno co wypiję dla psychicznej równowagi przestawiam meble ingerując maksymalnie oszczędnie we własne szufladki akceptuję co niezbędne za szafą zagram w zielone albo w serso przycinając rondo kapelusza skoro nie mogę nic zmienić zamienię kijek na koło od roweru niech pojeździ na okrągło * Digenes wymyślił serso.
Mr.Suicide Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 czytałem w W, tam też pozostawiłem ślad. widzę zmiany - jak dla mnie - konstruktywne :) pozdrawiam.
kasiaballou Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 w warsztacie potraktowałam ten utwór jako ' pobożne życzenia nieuczesane ' teraz to kawałek dojrzałej, dobrej poezji, świetnie dopracowany i teraz trafny tytuł, całość zmusza ( pozytywnie ) do głębszych refleksji, aż się porozglądałam we własnym chaosie, pobudza do weryfikacji i chęci zmian, stymuluje, gratuluję, pozdrawiam :)
Robert_Siudak Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Wiosenna wena metamorfoz, energia zmian :) Wszystko można zmienić, trzeba chcieć, i liczyć się z konsekwencjami... nie tylko pozytywnymi jak wydawaje się często na początku ... Dobry kawałek poezyyyyji. Pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zmieniło się od tego co w W. A może inaczej odczytuję? Jakieś zagubienie, nienormalna normalność, prześlizgiwanie się przez życie, gdzie zmiany dotyczą tylko ułatwienia sposobów. Ona rzuca wiankiem, zmienia kapelusze, on zmienia łyżwy na rolki i tak jadą obok i oddzielnie zarazem. Kółko rowerowe nie jest zmianą, tylko rutyną. Dobry wiersz, pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 wszystko jedno co wypiję dla psychicznej równowagi w chaosie starać się za wszelką cenę utrzymać równowagę ducha...zawiera mądrość życiową, bardzo wiele daje do myślenia ładny wiersz (teraz po zmianach jeszcze lepszy) serdeczne cmok -teresa
Tomasz_Piekło Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Wyrzuciłbym "ale" za czwartego wersu. Co to "serso"? Jest całkiem spoko;) Pozdrawiam
marti krűger Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 moim zdaniem przydałaby się interpunkcja, ale to tylko moje zdanie. a wiersz co by nie mówić - ciekawy. pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 fajniutka kołomyjka, a z tym Digenesem, to prawda - czy żart? Lubię soczewicę, pozdrawiamozdrawiamzdra! Do - baba
zak stanisława Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HAYQ, Bonus! cmok
zak stanisława Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sama prawda, a słowa te powiedział przyjacielowi który żalił się że ma dosć śłuzenia kólowi, cmok Babo
zak stanisława Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. marti, jak dojdzie interpunkcja zgubia się przerzutnie pozdrawiam ciepło
zak stanisława Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serso, to taka gra, potrzebne są kółka i szpady, szpady wbija się w ziemię, i zarzuca się na nie kółka, mniej więcej tak krótko tłumaczę, była to fajna zręcznościowa gra Tomaszu dzięki
zak stanisława Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tereso, jesteś kochana i madra kobieta, wyczuwam duże doświadczenie życiowe cmok
zak stanisława Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kasiu, znaczy się dobrze skoro wiersz wywołał taką reakcję;):): pozdrówki
zak stanisława Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Mister dzięki serdeczne Robercie, masz rację- TRZeba chciec serdecznie!
Marusia aganiok Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Pamiętam jazdę na okrągło z W. Też mi się podobało:))) Fajny wierszyk z plusem ode mnie:)) pozdrawiam:)
zak stanisława Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Marusiu, dzięki za tam, i za tu:) Joasiu, Kapelusznikowi przypał do gustu, tak samo jak tobie odpowiedni fragment :) ech, ty wiesz co w trawie piszczy;)) scmok na okrągło
John_Maria_S. Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Droga Stasiu! Jesteś poetką! ....to widać ...słychać...i...czuć. Pozdrawiam.:)
zak stanisława Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O!O!O!, jak miło cię witać, nie zaglądałeś do mnie w gości, chochocho jak dawno, a słowa miłe, miłe;)) Pozdrówki sercdeczne, wiosenne z krzykiem żurawii, niech lecą do ciebie.
Rekomendowane odpowiedzi