Agness Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jestem tutajchoć zamknąłeś oczyjestem wciąż uparciena przekór i wbrewcisza dręczy brzękiem ostrzycisza wbija nóżw kłąb żyłwiesz, mogę nie ujrzeć świtu,zginąć śmiercią własną, złąmogę nigdy Cię nie dotknąćwniknąć w duszną, obcą tońszatan miażdży kogoś w dłoniBóg z miłościstracił głosbędę trwać pod powiekami będę krwią
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przeczytałem ten wiersz już naście razy! Gdy kończę zaczynam od nowa i nie wiem kiedy przestanę. Podziałał bardzo na mnie!
Ada Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ojojojojoj... Ale namieszane. Nie mogę napisać, że wiersz zatraca rytm, bo wcale go nie ma! I w dodatku te rymy- nie- rymy... Każda strofa skąd inąd - gdyby czytać je jako odrębne części - byłyby ciekawe, ale to wszystko razem tworzy wybuchową mieszankę. Ach, jak ja się lubuję (ironia) w tych "kłębach żył".Podsumowując:Treść - bardzo, bardzo, ale forma nie doskakuje. Ładne fragmenty i zdania czytane każde z osobna.Przepraszam.
Agness Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kai Fist strasznie się cieszę !!! DziękiAdo, no cóż ... Po pierwsze to mnie nie przepraszaj. Nie po to się tu pcham, żeby mnie przepraszano i głaskano po główce ;) Czasem dobrze jak ktoś zojojuje. Ale kłęby żył zostaną i kropka :)
Ada Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przepraszam, ale kiedy przeczytałam, co napisałam, nie mogłam nie przeprosić. To przykre robić przykrość.To Twój wiersz - masz prawo w nim umieszczać nie tylko 'kłęby żył', ale i różne inne ciekawe osobliwości. - for you
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jestem pod niesamowitym wrażeniem:)
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 szatan miażdży kogoś w dłoni Bóg z miłości stracił głos będę trwać pod powiekami będę krwią ........ dobry wiersz...że taki rózny..cóz.. akurat w zrozumieniu ..nie przeszkazdało mi to..i poczuciu...tego..czegoś.. pozdrawiam Mirka
Kamya Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przeczytałam już kilkanaście razy i nie mogę się oderwać. Podoba mi się.
atlantyda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 co wy z tą krwią eh.To jakiś krwawy czwartek?Może jutro mi sie spodoba dziś po lekturze "Połóż mnie na stole"nie moge przełknąć.Pozdrawiam
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czuje się ten tekst , podoba mi się ... Pozdrawiam i życzę sukcesów Tadeusz
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 do gustu przypadła mi druga i czwarta zwrotka
Agness Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tadeuszu. Cóż, wywołałeś go z przeszłości bardzo zamierzchłej ... :) Ważny dla mnie. Tym bardziej się cieszę, że zrobił wrażenie. Valdessa Kane. Zawsze coś.. ;) Dzięki i pozdrawiam. Ag.
Agness Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tadeuszu. Cóż, wywołałeś go z przeszłości bardzo zamierzchłej ... :) Ważny dla mnie. Tym bardziej się cieszę, że zrobił wrażenie. Valdessa Kane. Zawsze coś.. ;) Dzięki i pozdrawiam. Ag.
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 4 zwrotka genialna "bóg z miłosci stracił głos" reszta już "tylko" dobra - i do mnie nie specjalnie przemawia... (ale za tą 4 zwr. i tak duży plus) pozdr
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani Agness, ten z przeszłości - podoba mi się (poza 2 zwrotką - dla mnie zbyt werystyczną, w dodatku z powtórzoną, tylko bardziej dosadnie - myślą). Najbardziej przemawia do mnie początek: "jestem tutaj choć zamknąłeś oczy". pzdr. bezet
Strzyga_vel_Strzyga Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 krwawa niezamierzona groteska gotyku, egzaltowany do bólu, z zestawem klisz młodopolskich. Sorry, nic ciekawego.
Rekomendowane odpowiedzi