Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wschód słońca uderza w oczy jasnobłękitna mgiełka otula panoramę krajobrazu rozkoszny widok na wzgórze ze snu budzi sie droga jędrna,napięta jak struna zaprasza ziewnym uśmiechem w głąb tajemniczej,pełnej czaru krainy biegnie wśród urwisk,dzikiej plaży skalistych zatoczek i huczących fal nad bezdennymi przepaściami śpiewa rzeka gdy woda spada w dół i szemrze po skałach wiatr i deszcze rzeźbią kopuły i inne dziwne kształty efektowne widoki gdzie lawenda kwitnie na jałowym wzgórzu spogladając na dolinę rzeki klasztor wzniesiony przez orła na szczyt słupa skalnego słońca harmonią ozłocony trzyma milczącą straż i czeka.... w przestrzeni wyrzeźbionej przez czas
Zbigniew Wilk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Z przyjemnością wchodzę w te ścieżki
Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czytając pani wiersz zaraz przypomniały mi się moje tajemne scieżki( no może nie aż tak tajemne, ale w każdym razie ważne, przyjemne). Dzięki, o wiele lepiej. Pozdrawiam.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mario - obraz, który nakresliłaś jest bardzo tajemny - też takie ścięzki posiadam (jeśli tak można powiedzieć) - lecz stopami je dotykam - Ty natomiast jak mgiełka przemykasz sie w przestrzeni zamkniętej jednak - myslę, że na coś czekasz - tak trochę może sugestywnie do tego podchodzę - ale o wszystkim mówią ostatnie dwa wersy - gdzie czas ozdobą ... pozdrówko W_A_R [sub]Tekst był edytowany przez Witold_Adam_Rosołowski dnia 24-03-2004 05:20.[/sub]
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Milo mi zapraszam ((((; M+A
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Tomku, pewnie kazdy je ma, moze tylko nie czesto sie tam zaglada?!,ciesze sie ze ci pomoglam otworzyc twoje tajemne drzwiczki pozdr, M+A
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witaj Mario - dla mnie ten wiersz mógłby zacząć się od słów ............"klasztor wzniesiony przez orła..." , od tego momentu wiersz jest dla mnie piękny do końca ... Za ten fragment ślicznie dziękuję... Początek też ładny , ale końcówka ma to coś co lubię... Pozdrawiam Tadeusz [sub]Tekst był edytowany przez Tadeusz_Hutkowski dnia 24-03-2004 12:17.[/sub]
Adam_Miks Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nawet lawenda mi nie przeszkadza.... Uj, poczułem się jak u Leśmiana...
Gość Szymon Paweł Oberszt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 No ładnie, ładnie zacznę może od jednego słówka z Twojego wiersza:"ziewny", to przekręcenie zwiewnego czy Twój neologizm od 'ziewać', jak przypuszczam? uroczy obrazek... mam nadzieję, że uznasz to za komplement: pierwsze, co mi przyszło do głowy, kiedy go przezcytałem to skojarzeni autorki z niezwykle czułym aparatem fotograficznym, który jest w stanie na kliszy wiersza utrwalić nawet sen... ducha nawet... Tylko pozazdrościć... Pozdrawiam Szymon Paweł
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki W_A_R za mily i tym razem nie zawily komentarz (; poczulam sie nagle taka mgielka- fajne to,ale napewno nie w przestrzeni zamknietej,lubie wolnosc i swobode, a ze czekam? to bardzo zle jak sie na nic juz nie czeka ):
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 gratuluję, sympatyczny niezwykle ciepły utwór:) polecam jednak zwracać uwagę na pewien drobny szczegół techniczny - po przecinku wypada 'zrobić' spację - tak się jakoś przyjęło... pozdrawiam gorąco
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Łąkowo...pachnąco. Podzielam zdanie Pana Tadeusza, najpiękniej brzmi kilka ostatnich wersów. Śliczny wiersz, więc życzę macierzankowych ustroni. A.
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuje Adam ale do Lesmiana uj,daleka droga...... M+A
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ziewnym Szymonie bo ze snu sie budzi.. niesamowite wyczucie masz bo moj pierwotny tytul brzmial "zatrzymane w kadrze" dzieki za cieple slowa (((; pozdr, M+A
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie Michal ze mi o tym wspomniales nie zwrocilam uwagi,jednak teraz juz nie chce edytowac, ale nastepnym razem.... ciesze sie ze moj wiersz ci sie spodobal (((; pozdr, M+A
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Joanno milo mi cie u mnie witac, a w dodatku z takim komentarzem. dziekuje za zyczenia ((((;
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czytając czułam się jak na górkiej kolejce, raz ostro w górę (widok na wzgórze, lawenda tez na wzgórzu oraz wzniesiony na szczyt klasztor), potem w dół ( w głąb tajemnicznej..., bezdenne przepaście, woda spada w dół, dolina rzeki) przyznam, że ciekawie :) no ale jakie widoki! przyjemnie opisałaś te ścieżki Serecznie pozdrawiam Natalia
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Naprawde bardzo mi milo,ze zechcialas Ewo pospacerowac po moich sciezkach,serdeczne dzieki za komentarz (((; pozdr, M+A
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Natalio bardzo sie ciesze , ze az taka wyobraznie wzbudzil moj opis, to znaczy ze sie udalo,fajnie wielkie dzieki pozdr, M+A
Rekomendowane odpowiedzi