Kallina Marsówna Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Siadam przy oknie i piszę do ciebie list, którego nigdy nie wyślę. Nie pytam, żeby nie słyszeć odpowiedzi… Jest noc, a na niebie fałszywe gwiazdy. Światła w oddali nie chcą mi pomóc zobaczyć. Nie pytam, bo się boję, że gwiazdy znikną z mojego nieba a ja nie wiedziałabym co mam bez nich począć. Moja dłoń jest pusta bez twojej. Moje oczy gasną, usta bledną. Zapomniałam, że istnieje przeszłość, że był ktoś inny. Pomóż mi zbudować moje skrzydła inaczej uschnę samolubnie. Oddałam ci swoją namiętność, ale ty o tym nie wiesz.
Kallina Marsówna Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Witam i zapraszam do krytyki.
Tristan 350 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Witaj. Wiersz bardzo poruszający, klimatem obrazuje smutek i rozstanie, samotność i ból. Bardzo bliskie mi klimaty, ale nie o tym chcę napisać.Żałuje że nie rozbiłaś go na zwrotki, w sumie przez cały wiersz przewija się opowieść i zaczynając kolejną historię mogłabyś zacząć od nowej strofy. Siadam przy oknie i piszę do ciebie list, którego nigdy nie wyślę. Nie pytam, żeby nie słyszeć odpowiedzi… Jest noc, a na niebie fałszywe gwiazdy. Światła w oddali nie chcą mi pomóc zobaczyć. Nie pytam, bo się boję, że gwiazdy znikną z mojego nieba a ja nie wiedziałabym co mam bez nich począć. Moja dłoń jest pusta bez Twojej. Moje oczy gasną, usta bledną. Zapomniałam, że istnieje przeszłość, że był ktoś inny. Pomóż mi zbudować moje skrzydła inaczej uschnę samolubnie. Oddałam Ci swoją namiętność, ale Ty o tym nie wiesz. to jest moja sugestja. Nie pytam, żeby nie słyszeć odpowiedzi…-------->sugerujesz odp. czytelnikowi, niech sam pomyśli,jeśli nie pytasz to nie po to żeby otrzymać odp, tylko dla tego że ją znasz ,albo nie chcesz jej poznać. nie chcą "mi" pomóc zobaczyć.--->nie potrzebne te mi piszesz o sobie,to wypływa z tekstu że gwiazdy znikną z "mojego" nieba "a ja" nie wiedziałabym co "mam" bez nich począć.------>ta sama sugestia,zawalasz tylko czytelnika oczywistością "Moja" dłoń jest pusta bez Twojej. "Moje" oczy gasną, usta bledną.---->jak wyżej,"Twojej."-->dlaczego z dużej litery? Pomóż "mi "zbudować "moje" skrzydła inaczej uschnę samolubnie. Oddałam "Ci "swoją namiętność, ale "Ty "o tym nie wiesz.------>chyba wiesz co chce napisać?:) trochę nie wiem co mają skrzydła do usychania?no ale daje do myślenia.Więcej nie będę się rozpisywał, bo i tak chyba zostanę zlinczowany słownie:(;) ale to tylko moja opinia, nie musisz jej akceptować.Pozdrawiam Tristan350
Kallina Marsówna Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Tristan dziękuję Ci za komentarz, zgadzam się z twoją sugestią.
Tristan 350 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 nie było linczu???????????:) Ciesze się że moje sugestje są przydatne, chciałbym przeczytać odmieniony.Pozdrawiam
Kallina Marsówna Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Tristanie - Nie mam w zwyczaju zmieniać umieszczonych wersji. Jesli kiedyś opublikuję ten wiersz w innym miejscu to uwzględnię twoje sugestie.
Siela Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Bardzo piękny wiersz Myślę, że Tristan 350 ma rację, byłoby lepiej rozbic ten utwór na strofy, ale i bez tego jest fajny ;) Pozdro i trzymaj tak dalej
Tristan 350 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Szkoda:( ale mam nadzieję że dotrze do mnie ta informacja o zmianach:) pozdrawiam
Kallina Marsówna Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Siela - diękuje za komentarz i zapraszam ponownie.
bajka-bajka Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 kawal smutnego obrazu, co lzy wyciska...ech a moze, to tylko ja, taka placzka jestem.....to minie......serdecznie pozdrawiam ;)
Górówka Meduza Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 nie dla mnie bardzo dziecinny wiersz oczy, gwiazdy, niebo, skrzydła ----> to było miliony razy banał, banał do tego zaimki w dużej ilości i z dużej litery pozdr
Espena_Sway Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 nie wiem, co się tutaj tak podoba. wyświechtane, dobre do pamiętnika :]. ale widzę, żeś początkująca więc życzę powodzenia :) serdeczności Espena :)
Mr.Suicide Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podpisuję się pod tym. Pozdrawiam.
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podpisuję się pod tym. Pozdrawiam. Ja też :)
zak stanisława Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 i ja, a rad nalezy słuchać, i miej to w zwyczaju, na uwadze, czy jak tam chcesz...powodzenia pozdr Es
Rekomendowane odpowiedzi