Beata M. Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Na podeptany chodnik spada łza Zakrzepłe myśli w szarych płaszczach Pośród gwaru ulic i szumu tramwajów obmyte łzami nieba ludzkie twarze Zamknięte oczy od patrzenia w przestrzeń Na skąpym trawniku tańczyć mógłby czas zaplątany w sieć promyków słońca Lecz równy oddech dwóch dusz i splecione ręce, to cały wschód słońca I tylko krzyk dwóch serc echem dociera do jutra... [sub]Tekst był edytowany przez Beata M. dnia 11-01-2004 20:24.[/sub]
Agata Pawlus Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...zgas...a mówiłaś, ze nie umiesz pisać??!!
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ciekawy, ciekawy... Bardzo dużo uczuć i troszeczkę zagmatwany, musiałem kilka razy powrócić do myśli, aby dalej ze zrozumieniem czytać :) Następnym razem staraj się wprowadzić pewną kolejność, bo wyglada mi to jak rozsypane puzzle. Pozdrawiam serdecznie
Julia_Tomaszewska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam! Czytam i czytam i zapewne zaraz padnie to banale sformuowanie: podoba mi się. Podoba mi się dlatego, że widzę w nim interesującą myśl, cząstkę barwnej osobowiści Autorki. Zauważam niestety wyrazy, które zaniżają jakość utwóru. - powtórzenia : "łzy" " słońce" "dwie" -Na skąpym trawniku tańczyć mógłby czas zaplątany w sieć promyków słońca --> niepotrzebnie wprowadzenie dużej czcionki. "Na skąpym trawniku tańczyć mógłby czas Zaplątany w sieć promyków słońca (...) to cały wschód słońca I tylko krzyk dwóch serc echem dociera do jutra..." Pozdrawiam serdecznie.
Spinka Spinka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 siemanko beciu zajefajny normlanie wiersyzk wiem wiem miałam tak nei pisać no więc prosze beciu ten wierszyk mnie ujął aż po same czubki;) no i no wiesz fajny;]hehhehe no i nomrlnaie beciu nei bede cie zjeżdżać bo nie mam za co kupeńko;)
marcin_wojdan Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ciekawy miły dla ucha, ale nie dla oczu....bo niby wszystko razem stanowi całość, ale co dwa wersy piszesz w sposob niepasujący do poprzednich elementów tej układanki......pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi