Eugen De Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Gdzie poeta szuka wątków do spisania? Co was inspiruje? Kto? Jaka siła pcha do klawiatury czy do kartki z przysłowiowym piórem? Na czym polega ów magnetyzm poetyczny?
adam sangreal Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ja nie jestem poetą, ale inspiracji szukam w człowieku. W jego słabościach, ułomnościach, lękach. W odpowiedzi na pytanie, co pcha nas, ludzi do czynów potępionych.
joaxii Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 "You asked me 'bout my inspirations You won't be suprised If I tell ya What I write it comes from my emotions..." itd itd. ;) Pozdrawiam, j.
Jacek Mucha Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Najlepiej zapytać poetów ;) Czytanie. Z czytania można wyciągać tyle wniosków, że ho ho. Ja lubię czytać materiały o tematykach filozoficznej i socjologicznej. Przy nich myśli się bardzo dużo, a stąd już tytlko krok do znalezienia formy wiersza. Natomiast inspirację znajduję w wierszach Szymborskiej i Herberta :) PS. Jak ja nie lubię gdy mówi się 'pisać wiersze na klawiturze'!!! :) Pisanie kojarzyłem zawsze z kartką papieru i ołówkiem tudzież długopisem. Jak można skupić się na szklanym, 'sztucznym' monitorze? :) Prefeuję ponad wszystko kontakt z żywą kartką papieru :)
joaxii Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie. Jak szybko piszę, to potem sama przeczytać nie mogę. Bozia nie dała ładnego charakteru pisma, niestety. Żeby chociaż czytelny był... :(
Eugen De Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Mnie oczywiście inspiruje słowo pisane, a potem czytane, ale także tematu szukam w znalezionej fotografii, w pomiętym liscie znalezionym na strychu i opieczętowanym przez pająki, kopalnią pomysłów jest dla mnie malarstwo - tutaj szukam niestworzonych historii, które mogę ja opisać. Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 inspiracji szukam w codzienności; w słowie wypowiedzianym przez znajomego, w nagłówku czasopisma, w zwykłych rzeczach, które pozornie z poezją nie mają nic wspólnego. pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Jacek Mucha Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie. Jak szybko piszę, to potem sama przeczytać nie mogę. Bozia nie dała ładnego charakteru pisma, niestety. Żeby chociaż czytelny był... :( Oj, ile to razy człowiek domyślał się quasiwyrazu ;( Za to jak przyjemnie po pewnym czasie spojrzeć na gryzmoły. I wszystko sobie przypomnieć :)
joaxii Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Na poważnie - inspiracją może być absolutnie wszystko. Nie ma takiej rzeczy, zdarzenia, czegokolwie, co nie może zainspirować do napisania wiersza. Co więcej inspiracja nie ma najmniejszegfo wpływu na jakość wiersza, a więc nie ma lepszych ani gorszych inspiracji czy tematów, jest tylko dobre lub złe ich zrealizowanie. Pozdrawiam, j.
jasiu zły Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ludzie naprawde nie macie o czym gadać? To brzmi jak temat eseju egzemplifikacyjnego. Każdy pisze, bo ma ochote - tyle.
Jacek Mucha Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zarzuć jasiu zły jakiś temat dobry ;)
Oscar Dziki Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To zarzuć jasiu zły jakiś temat dobry ;) Nie rób tego!! Nie wywołuj złego z lasu:)
Oscar Dziki Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ja dziś spałem z moją inspiracją. Wydawała się zadowolona.
joaxii Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Erotoman gawędziarz?... :-0 ;)
Klaudiusz Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślisz że tylko sie wydawała? napisz jej wiersz w ramach wyrównania :D ps. żartuję, i tak wiadomo ze chodzi o misia ;)
Monika Bartosinska Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Paradoksalnie, im mniej czytam poezji, tym lepiej. Inaczej wychodza mi plagiaty i inne dziela wtorne.
Brygida Konia Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 własciwie nie szukam. bestia sama mnie znajduje... na dodatek kiepskie ma pomysły :P
Rekomendowane odpowiedzi