vacker_flickan Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 ja takiego nie mam więc nie każdy ma pozdr
vacker_flickan Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, jakoś tak w czasach licealnych miewałem takie pomysły, żeby częstować dziewczyny różnymi tekstami, ale szybko mi przeszło, gdyż efekty były niezachęcające jak już coś musi być, to jest taki wiersz Norwida „Jak...”;)
Julia Zakochana Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 ja jestem jeszcze w liceum jakby mi jakiś młody mężczyzna wysłał kwiaty i wyrecytował piękny wiersz to byłabym już zauroczona, hehe Ja ulubionego nie mam, ale lubie czytać taką poezję :)
Jacek Mucha Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Ja też nie mam takiego wiersza. Nie jest to chyba równoważne posiadaniu znieczulicy mej ogólnej. Wprost przeciwnie, bardzo wrażliwy ze mnie chłopak :) Każda osoba jest inna i nie mógłbym przypisać całej zbiorowości niewiast jednego wiersza. ...hmmm a może nie jestem wrażliwym chłopcem:( Czasem napisało się wiersz o tematyce uczuciowej ... hmmm może jednak jestem wrażlwy chłopiec .... ale wszystko z powodu braku zadowolenia z rezultatów, wylądowało w koszu ... chyba jednak niewrażliwy :( PS. Szekspir?!?!?! Ale literówek!!! I to w jednym wyrazie!!! ;)))
Julia Valentine Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Ja lubię (choć nie w takim sensie jak piszesz) Poświatowskiej *** [podziel się ze mną] wiersz piękny, czy ulubiony nie wiem; ostatnio w ogóle nie lubię tej tematyki :); zresztą są różne teksty i każdy kojarzy się z nieco inną sytuacją, osobą... pozdrawiam serdecznie
kall Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 jest taki jeden wiersz. Tuwim : 'białe akacje' pozdrawiam kal.
Klaudiusz Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja mam taką piosenkę: w polskiej wersji jezykowej szła jakoś tak: "wulewukuszeawekmła"
jasiu zły Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Definitywnie najsławniejszy sonet wspomnianego przez Marysię Billa Trzęsigruchy (numer 130), oto mój ulubiony fragment (w zasadzie to prawie całość): "W oczach kochanki mojej słońce nie lśni, Czerwień korali barwę warg przerasta, Przy bieli śniegu smagłe są jej piersi, Włos jak drut czarny jej głowę porasta. Róże z Damaszku znam, białoczerwone, Lecz na jej licu róż tych nie dostrzegam; I znam pachnidła wonią nasycone Milszą niż tchnienie co z jej ust wybiega. Lubię gdy mówi, lecz wiem doskonale, Że stokroć bardziej mnie muzyka wzrusza; Bogiń chodzących nie widziałem wcale, A wiem, że miła ciężko się porusza."
Antoni Leszczyc Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Na kobiety to tylko Bukowski ;)))
Rafał S. Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 I to jest strona dla poetów?...(bez obrazy:)Ludzie ja nie wyobrazam sobie nie napisac chociaz jednego wiersza i nie dac kobiecie ktora kocham.Zazwyczaj konczy sie na małym "tomiku".A jesli chodzi o moje ulubione wiersze to zdecydowanie Shakespear:sonet CXVI lub XLVI-polecam!W dodatku mozna tego nawet posłuchac w wykonaniu Stanisława Sojki( w jakis romantyczny wieczór;) Goracą pozdrawiam i nie bac sie romantyzmu tego potrzeba swiatu, napewno kobietą i zwłaszcza meżczyzną.
vacker_flickan Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 no wiesz, jakoś nie potrafię sam napisać wiersza i potem powiedzieć, że jest to mój ulubiony wiersz
Faust Fryc Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 ja się zgadzam z Rafałem S. romantyczność jest potrzebna... z tego co zauwazylem takie wiersze spotykają się tylko z krytyką pomimo ze niektore mysle ze są dobre... ja sam pisze takie wiersze... i nie mam nic przeciwko takim wierszom.. osobiście.. bardzo lubie wszelakie wiersze o tej tematyce... nie mam 1 ulubionego... osobiscie co mi teraz przychodzi... chociaz nie zawsze zgodne z tą tematyką... bardzo lubie wiersze Edwarda Stachury.... Adama Ziemianina.. to tak ze wspolczesnych :P hehehe pozdraiwam peace !
Rafał S. Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z tym to chyba kazdy kto pisze ma problem, zazwyczaj wszystko co sie napisze wydaje sie banalne-ale jak troche "poleży" to jak sie do niego wroci to spojrzenie zupelnie sie zmienia(to slowa pewnej poteki Anny Dudzinskiej-ktora mam nadzieje ze wreszcie wydała swoj tomik.) i to sie faktycznie sprawdza wiec moze ktoregos dnia taki znajdziesz.Ale tak czy owak warto sie zastanawiac co jest dla nas w zyciu wazne mozna zaczac od tego co lubimy, nawet wiersz a moze zwlaszcza. Faust dziekuje ze ktos mnie popiera:) Pozdro
Klaudiusz Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale że niby co? masz wątpliwości co do płci swojej? czy jak?? tej swojej kobiecie ktora kochasz, to też z takimi ortami wiersze walisz?
Rafał S. Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Klaudiusz cos Cie boli??? propos tych mezczyzn to chodzilo mi o to zeby kobiety tez starały sie byc romantyczne.Przepraszam mogłem napisac to prosciej co by bylo bardziej zrozumiale...dla niektorych
Klaudiusz Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ja przepraszam, ale mam zły humor więc trochę sobie go porawiłem czytając słowa "Poety" (jak sam sie nazwałeś) który nawet celownika (dobrze pamietam? bo to dawno było :) są tu jacyś poloniści ? :D ) dobrze odmienic nie potrafi :D a w skrócie (skoro prosisz o "prostsze" pisanie) pisze się: kobietOM, mężczyznOM :) pozdr
vacker_flickan Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem czy każdy — uważałbym z kwantyfikacją; ja bym powiedział, że jest odwrotnie niż twierdzi cytowana poetka, ale to kwestia światopoglądu; nie sądzę, abym kiedykolwiek uznał swój własny utwór za mój ulubiony, a to dlatego, że wbrew pozorom obce mi jest wpadanie w samozachwyt cenna to niezwykle uwaga i zgadzam się całkowicie — warto się zastanowić, co jest dla nas w życiu ważne — czy to z jakiejś piosenki Rynkowskiego? ja mogę powiedzieć, że z pewnością nie są dla mnie ważne w życiu wiersze o miłości, znam wiele rzeczy ważniejszych — chociażby ważniejsza jest miłość właściwa od wierszy traktujących o niej i całe mnóstwo innych rzeczy na koniec napiszę, że lubienie to rzecz bardzo indywidualna i nie każdy musi lubić to samo, niekoniecznie wiersze o miłości i niekoniecznie wiersze w ogóle pozdr
Rafał S. Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Dziekuje za uwagi jestem bardzo z nich zadawolony a zwlaszcza dlatego ze zmusilem Was do głebeszego zastanowienia sie nad...no walsnie nad czym...chyba nad zyciem.Ale bardzo powaznie zostalem potraktowany co "cieszy jakby podwojnie" Miłego wieczoru wszystkim zycze.
Rekomendowane odpowiedzi